HSP-ovac kojem je izgorio službeni auto: Zna se zašto se ljeti radi po noći

Foto: Facebook, Dino Stanin/PIXSELL

Zadarski gradski vijećnik iz redova HSP-a Mate Lukić oglasio se na Facebooku nakon nesreće koja mu se dogodila na Dugom otoku. Podsjetimo, Lukiću je jučer oko 3 sata u noći izgorio službeni automobil.

"Dragi prijatelji dobro sam. Fizički i ne baš. Nisam izgorio živ. Bog me pomazio 2x u jednu večer. Ja sam radio svoj posao. Zna se zašto se radi ljeti po noći. Stradao sam ranije, ali nitko nije dugo naišao za pomoć. 

Oni koji su pomogli HVALA VAM! Sad čitam da sam kriv jer sam bio u suprotnoj traci. To je uska cesta samo sa jednom trakom. Valjda mi je i istekla vozačka. Desi se svakom smrtniku. Nisam bio u nikakvom kafiću, ni zabavi. 

Bio sam u službi u šumi daleko od toga. Nitko nije stradao osim mene i to je najbitnije. Sve su mi privatne i službene stvari izgorile, ali život ide dalje! Hvala vam svima koji se brinete, ne brigajte čvrst sam ja ustat ću se", napisao je.

Podnesen optužni prijedlog 

Policijska uprava zadarska sinoć je objavila rezultate očevida nakon požara na automobilu. Utvrđeno je da Lukić kod sebe nije imao vozačku dozvolu te da je upravljao vozilom nakon što mu je ta dozvola istekla. 

Lukić, koji radi kao čuvar prirode, upravljao je automobilom koji je u vlasništvu Javne ustanove za zaštitu prirode Zadarske županije Natura Jadera. Kretao se u smjeru juga izvan obilježene prometne trake, uslijed čega je sišao s kolnika te se zaustavio na mekanoj kameno-šljunčanoj površini. 

U namjeri da ponovno pokrene vozilo, motor se pregrijao i zapalio, a požar se proširio na cijeli automobil koji je u potpunosti izgorio. Lukiću je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici Zadar, gdje su mu utvrđene lakše tjelesne ozljede te su izuzeti biološki materijali radi daljnjih toksikoloških vještačenja.

Protiv vozača je podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog utvrđenih prekršaja sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Policija će o događaju izvijestiti nadležno državno odvjetništvo u Zadru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.