HUP i HKK čestitali Josipoviću: Rastereti gospodarstvo i vrati moral u politiku

PRIGODNE čestitke novoizabranom predsjedniku Ivi Josipoviću stigle su iz Hrvatske udruge poslodavaca i Hrvatske kršćanske koalicija.

Iz HUP-a su podržali Josipovićeva nastojanja u izgradnji pravne države, suzbijanju kriminala i korupcije jer smatraju kako su to opasne boljke svakog društva. U čestitci ističu kako očekuju inicijativu novoizabranog predsjednika u izgradnji gospodarske diplomacije i potpori cijelom hrvatskom gospodarstvu u vrijeme ekonomske krize.

Treba raditi na okupljanju svih političkih snaga u državi

"Tijekom kampanje novi je predsjednik u više navrata isticao svijest i potrebu za smanjenjem prevelikog opterećenja gospodarstva koje uništava zdravo tkivo naše privrede, neučinkovito pravosuđe, neefikasnu i glomaznu javnu upravu, nedopustivo nisku razinu zaposlenosti u radno aktivnom stanovništvu. Dijelimo i stajališta novog predsjednika o visokoj razini zaduženosti, koja opasno ugrožava budućnost i gospodarstva i društva u cjelini", stoji u HUP-ovoj čestitci te se dodaje kako treba raditi na okupljanju svih političkih snaga u državi kako bi se otvorile perspektive za Hrvatsku.

Izbor novog predsjednika smatraju prijelomnim trenutkom i upozorenjem građana političkim elitama da je sazrelo vrijeme za prionuti ozbiljnom poslu stvaranja novih prilika i otvaranja novih radnih mjesta. "Želimo vjerovati da je izbor dr. Ive Josipovića onaj trenutak u životu naše zajednice koji će pokrenuti unutarnje procese i osloboditi kreativne snage u politici, gospodarstvu i društvu. A za dobrobit svih", zaključuje se u čestitki HUP-a Ivi Josipoviću.

Želimo povratak morala u politiku

Iz Hrvatske kršćanske koalicije Josipoviću su zaželjeli uspjeh u zadaćama izgradnje demokracije i razvoju Hrvatske te na ostvarivanju ljudskih prava i sloboda svih građana. "Vjerujemo i smatramo da je Hrvatska zaslužila predsjednika koji iznad svega želi vidjeti pravednu i poštenu Hrvatsku, kažnjavanje korupcije te povratak morala u politiku. Pravednost i poštenje su kršćanska i univerzalna načela kroz koja je moguće donijeti promjenu za kojima građani Hrvatske vape", stoji u čestitki HKK-a te se dodaje kako se ta organizacija zahvaljuje Josipoviću na potporu koju im je do sada pružao.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.