I to se događa: Van Dam bježi od tjeralice i traži suđenje u odsutnosti

JADRAN FRANCESCHI, odvjetnik Vlatka Radića zvanog Van Dam, zatražio je da mu sude u odsutnosti za pokušaj ubojstva policajca Branka Budića. Svoj zahtjev opravdao je velikom medijskom pažnjom u vezi sa slučajem.

Krije se od zakona i traži suđenje u odsutnosti?

Sud je malo začudio njegov zahtjev, jer je Radić već mjesec i pol u bijegu, otkako mu je Vrhovni sud odredio pritvor. Nema ni drugog optuženika Marka Miloša, koji se od zakona navodno krije u Grudama i Ljubuškom.

Državno odvjetništvo protivi se suđenju u odsutnosti. Drže, naime, da još možda nešto bude od tjeralice, koja je za dvojicom raspisana prije nepunih mjesec dana.

Bagatelnih 45 mjeseci zatvora

Radića i Miloša na prilično bagatelnih 45 mjeseci zatvora osudio je u ljeto 2008. godine sudac Damir Primorac. Čak je i prekvalificirao djelo u nanošenje teških ozljeda. Da su Budića htjeli ubiti, ubili bi ga, a nisu, zaključio je Primorac koji tjedan prije nego što će zaključiti sudačku karijeru.

Vrhovni sud nije prihvatio njegovo obrazloženje. Slučaj su vratili u Split na ponovno suđenje, a onda i odredili pritvor, koji nije mogao biti konzumiran jer su Van Dam i Miloš - nestali.

Na Budića su, inače, jurišali motociklom, a Miloš ga je teško ranio hicem iz pištolja, i to samo zato što ih je pokušao zaustaviti u razbijanju parkirane Zastave.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.