Iako su je više puta ispravili, Kolinda i dalje lupeta o Željeznoj zavjesi

Foto: FaH/123rf

NAKON što je to učinila već nekoliko puta te nakon što su je ugledni povjesničari ispravili, Kolinda je ponovno ustvrdila kako je Hrvatska, odnosno bivša Jugoslavija, bila među zemljama Istočnog bloka - iza tzv. Željezne zavjese.

Ovaj put to je učinila za vrijeme predavanja na Sveučilištu u Bukureštu, gdje je govorila o sličnostima između Rumunjske i Hrvatske.

"Postoji puno sličnosti između Hrvatske i Rumunjske, obje su zemlje imale zajedničko iskustvo života iza Željezne zavjese", tako je, neistinito, naglasila Kolinda u Rumunjskoj.

Isto je rekla i u Varšavi

Podsjetimo, istu grešku Kolinda je napravila i u govoru u Varšavi, na sastanku svoje "Inicijative triju mora", gdje je također naglasila da su Hrvati "rođeni s pogrešne strane Željezne zavjese".

No Hrvatska, odnosno Jugoslavija, nisu bile iza Željezne zavjese, budući da je Josip Broz Tito prije pojavljivanja Istočne Njemačke na političkoj pozornici Starog kontinenta raskinuo odnose sa Staljinom te Jugoslaviju prvo orijentirao spram Zapada, a onda i u pokret Nesvrstanih.

Da cijela priča bude još tužnija, predsjednica je i dalje na doktorskom studiju na Fakultetu političkih znanosti, pa bi stoga morala znati da se Jugoslavija nije nalazila iza Željezne zavjese.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.