Igra s barikadama na Kosovu: Ne može KFOR toliko rušiti, koliko Srbi mogu graditi



PRIPADNICI KFOR-a danas su krenuli u akciju uklanjanja srpskih barikada na sjeveru Kosova. Prve su se na udaru našle barikade na cesti između administrativnog prijelaza Jarinje i Leška, koje su vojnici iz njemačkog kontingenta razbili buldožerima.

Čitavu akciju je osiguravalo nekoliko desetaka teško naoružanih vojnika, a Srbi, koji su dežurali na barikadama, su se mirno povukli tako da nije bilo fizičkog obračuna, javljaju srpski mediji.

Međutim, nakon što je KFOR razbio barikadu i izašao nekih 500 metara dublje prema Lešku te razvukao žicu, Srbi su se pregrupirali i brzo započeli s gradnjom nove barikade kako bi spriječili daljnje napredovanje njemačkih vojnika. Stvar se odigrala tako brzo, da su se novinari ruske televizije učas našli između dvije barikade, nakon čega im vojnici KFOR-a nisu dali da odvezu svoj automobil.

Pregovori suprotstavljenih snaga očekuju se u narednim danima, a u tom periodu će na prijelazu Jarinje biti carinici Eulexa, kazao je predstavnik UNMIK-a. Međutim, nije želio odgovoriti hoće li na prijelazu biti i kosovski carinici zbog kojih Srbi i postavljaju barikade.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.