Infektolog iz splitske bolnice: Umjesto ručka, daju nam sendviče i jabuku

Foto: Milan Šabić/PIXSELL

ANTE SRZIĆ, dugogodišnji infektolog u splitskom Kliničkom bolničkom centru, danas je na Facebooku objavio status u kojem tvrdi da je zaposlenima na njegovu odjelu ukinut topli obrok premda rade u smjenama od 12 sati tijekom kojih ne smiju napustiti radno mjesto, a nemaju ni restoran u blizini.

Nema više toplog obroka

Srzić piše da im je ukinut topli obrok u bolnici.

"Dragi prijatelji, mislio sam da se zbog Covid 19 infekcije više neću oglašavati. Pandemija ide svom kraju, ali djelatnici Klinike za infektologiju kao i djelatnici Respiracijskog centra koji su podnijeli glavni teret u borbi protiv ove bolesti rade i dalje 12 sati po danu ili po noći. 18. 05. rukovodstvo KBC Split ukida topli obrok: svim sestrama, čistačicama i liječnicima. Svi imaju pravo na samo 1 lunch paket za 12 h rada. Nitko od nas nije postavljao nikakve dodatne zahtjeve. Meni je 64 godine i fali mi 1,5 god. do mirovine i skupa sam sa svojim mlađim kolegama radio sve što i oni iako osobe koje navrše 60 godina to nisu obavezne. Nisam se nadao ovakvoj nagradi od strane KBC Split. Napominjem da ovo pišem u osobno ime, ali i kao dugogodišnji sindikalni povjerenik. Još jednom veliko hvala na svemu: spremačicama, sestrama i liječnicima na svemu što su učinili u posljednja 2 mjeseca", napisao je Srzić čiji status prenosimo uz njegovo odobrenje.

U lunch paketu danas je, na primjer, bio sendvič, jogurt, sok i jabuka. Prije su imali pravo na ručak - ili večeru - iz bolničke kuhinje.

S pitanjima o ovome obratili smo se i vodstvu splitskog KBC-a, no odgovor nismo dobili, a neslužbeno nam je rečeno kako nije sigurno ni da će stići danas.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.