Interpol raspisao tjeralicu za kontroverznim crnogorskim biznismenom zbog šverca 2,1 tona kokaina

URED INTERPOLA u Beogradu raspisao je međunarodnu tjeralicu za kontroverznim crnogorskim biznismenima Duškom Šarićem (40) i Goranom Sokovićem (39), koji su označeni kao organizatori šverca čak 2,1 tona kokaina iz Latinske Amerike, prenosi danas podgorički list Vijesti.

Direktor srpske policije Milorad Veljović novinarima je potvrdio da je tjeralica za Šarićem i Sokovićem raspisana prema nalogu istražnog suca Posebnog odjeljenja Višeg suda u Beogradu, u kojem se već nekoliko mjeseci vodi široka istraga protiv dvadesetak osoba koje se sumnjiče da su bile povezane sa lancem krijumčarenja velike količine kokaina iz Urugvaja.

Nakon što je tjeralica raspisana, očekuje se i novi potez posebnog tužitelja za borbu protiv organiziranog kriminala u Beogradu, koji će, kako se očekuje, od kolega iz Crne Gore zatražiti pomoć u istrazi.

Neimenovani izvor iz vrha crnogorske policije novinarima je rekao kako Podgorica do danas još nije dobila takav zahtjev, no ukoliko on stigne crnogorska će policija svakako izaći u susret beogradskim kolegama i poslati im tražene podatke.

"Ako iz Srbije proslijede dio predmeta koji se tiču naših državljana, mi ćemo reagirati i otvoriti istragu" - dodao je isti izvor.

Kuriri vrbovani među kotorskim pomorcima

Višemjesečna istraga u kojoj je Darko Šarić označen kao vođa moćnog međunarodnog narkoklana, prema pisanju Vijesti, pokrenuta je u suradnji sa američkom državnom agencijom za borbu protiv prometa narkoticima DEA, nakon čega je 17. listopada prošle godine u Urugvaju zaplijenjeno 2,1 tona kokaina, koji je brodom trebao stići u jednu od europskih luka.

Srpska je policija tijekom istrage doznala metode, brojeve i veze pomoću kojih se Šarićev klan povezao sa narkokartelima u Južnoj Americi, kao i kojim je sve kanalima prebacivao drogu u Europu.

Srpska je policija u suradnji sa tajnim službama u Srbiji i američkim agentima DEA-e razotkrila funkcioniranje kriminalne mreže, ali i dobro organiziran posao vrbovanja kurira, najviše među pomorcima iz Kotora, koji su povremeno dostavljali robu iz Južne Amerike.

Već su prvi prikupljeni tragovi upućivali da iza dobro organiziranog lanca stoji kontroverzni biznismen Šarić, rodom iz crnogorskog gradića Pljevlja. Njegov je odvjetnik u nekoliko navrata pokušao demantirati Šarićevu umiješanost u mutne poslove sa južnoameričkim kokainom, no istraga govori suprotno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.