Ipak ništa od promjene. Evo kakvo će biti vrijeme za Novu godinu

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Nastavlja se iznadprosječno toplo vrijeme za ovo doba godine.

"Danas su temperature u nekim mjestima u kopnenim krajevima bile više za 10 stupnjeva od prosjeka", rekao je u Dnevniku HRT-a prognostičar Tomislav Kozarić. Još veće razlike bile su, dodao je, jučer, na sam Božić. "Imamo iznadprosječnu toplinu. Prema najnovijim izračunima, sve do kraja godine trebalo bi biti iznadprosječno toplo", rekao je.

U novogodišnjoj noći bez oborina

Bilo je naznaka da bi temperatura mogla pasti u subotu i na Staru godinu, ali najnoviji izračuni pokazuju da neće biti tako.

"S padom koji je trebao biti, bio je jači signal za kišu, čak i za snijeg u višim područjima. Ta vjerojatnost se smanjila i u novogodišnjoj noći bi u većini krajeva trebalo biti suho vrijeme i ne bi trebalo biti kiše", rekao je.

Na pitanje kakvo nas vrijeme očekuje u prvom tjednu 2024., Kozarić je rekao da je trenutačna prognoza pouzdana do subote.

"Ako govorimo o dugoročnijim prognozama, tzv. mjesečnim prognozama, kako gledamo dalje u budućnost, njihova se pouzdanost smanjuje. Trenutno ne možemo mnogo toga tvrditi, barem ne s nekom velikom sigurnošću, ali ipak postoje neke naznake da bi jedan kraći period, barem u siječnju, mogao biti hladniji, a to povećava i vjerojatnost za mogućnost snijega", objasnio je.

"Vidjet ćemo, pratit ćemo", dodao je.