Iskaz svjedoka: U slučaju Indeks mito nije bio novac, nego keksi, kolači i kava

NA SUĐENJU profesorima, studentima i posrednicima sa Fakulteta prometnih znanosti student Krešimir Kutle izjavio je kako su jedino mito koje je njegov otac dao bili "keksi, kolači i kava".

Njegov otac Ivan optužen je da je preko zaposlenice referade Nerine Puškarić platio ispit 200 eura profesoru Antunu Sertiću. "To su sitnice, kod nas je normalno da se takvo iz pristojnosti i poštovanja nosi kada se kod nekoga ide doma, u goste ili kod doktora", rekao je student, a za cijeli slučaj je saznao kada je policija došla kod njih doma, piše Jutarnji list.

"Ne znam lažem li danas ili sam lagao u prošlom iskazu"

Njegovu priču pobija ona koja kaže da je otac u policiji priznao kupovinu ispita iz Elektrotehnike, a tek je na sudu promijenio priču. Danas je na Županijskom sudu svjedočio i student Domagoj Jović koji je priznao da je dobio "dvojku" iz Strojarstva kod profesora Jerka Radoša, iako na ispit nije niti izašao. Promijenio je iskaz u slučaju kupovine Matematike 2 kod profesorice Sanje Marušić te danas tvrdi da je ispit položio regularno.

Stara priča bila je kako nije izašao na usmeni ispit, a kada su ga pitali koji od ta dva puta je lagao, on je rekao da se ne sjeća. Prepoznao je u sudnici Mladena Budora koji mu je "pomogao" da se riješi težih ispita. Tijekom istrage njegov je otac Željko Jović osuđen na uvjetnu kaznu zatvora zbog davanja mita za predmete Matematika 2 i Strojarstvo. U ovom slučaju optuženo je 32 profesora, posrednika i studenata s Prometnog fakulteta u Zagrebu.

I.Kri.
Foto: Damjan Tadić/Cropix

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.