Istraga potvrdila, američka znanstvenica na Kreti je ugušena

Foto:Screenshot YouTube

ISTRAGA je pokazala da je američka znanstvenica Suzanne Eaton (59), čije je tijelo otkriveno nekoliko dana nakon što je nestala na Kreti, ugušena, javlja CNN.  

Biologinja nestala tijekom trčanja

Biologinja Suzanne Eaton (59) bila je zaposlena na Odjelu biologije na Institutu Max Plank u Dresdenu, a prisustvovala je konferenciji koja se održavala u Pravoslavnoj akademiji na sjeverozapadu Krete. Eaton je bila udana za britanskog znanstvenika Tonyja Hymana i imala je dvoje djece, sinove Maxa i Lukea. Nestala je tijekom trčanja 2. srpnja. Eaton je običavala trčati 30 minuta dnevno i njena obitelj je vjerovala da su ekstremne vrućine mogle biti razlog njenog nestanka i smrti. 

Istragom utvrđena nasilna smrt

Tijelo znanstvenice je nađeno u ponedjeljak, a istraga je pokazala da je umrla nasilnom smrću. Institut Max Planck na kojem je Eaton bila zaposlena objavio je: "U tijeku je istraga o ubojstvu koju vodi policija na Kreti, koja je poduzela sveobuhvatne mjere kako bi osigurala da odgovorna(e) strana(e) bude(u) izvedene pred lice pravde." 

"Uistinu smo šokirani i uznemireni ovim tragičnim događajem", piše u priopćenju Instituta. "Suzanne je bila izvanredna znanstvenica, sportašica, supruga i majka puna ljubavi. Bila je divna osoba, svi su je voljeli.“

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.