Istranin godinama zlostavljao sestru. Tukao je, uzimao novac, branio izlaske...

Ilustracija: Shutterstock

JEDAN Istranin osumnjičen je da je godinama maltretirao i zlostavljao sestru tako što ju je tukao, ponižavao, uzimao novac i branio izlaske.

"Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je 9. lipnja 2022., ispitalo hrvatskog državljanina (1973.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela nasilja u obitelji iz čl. 179.a Kaznenog zakona, kaznenog djela prijetnje iz čl. 139. st. 2. i 3. KZ-a i kaznenog djela tjelesne ozljede iz čl. 117. st. 1. i 2. KZ-a", piše DORH.

Onda su objasnili što se dogodilo.

"Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 49-godišnjak od srpnja 2020. godine do 7. lipnja 2022., u obiteljskoj kući u jednom naselju na području Istre, dovodeći se u alkoholizirano stanje ozbiljno prijetio svojoj sestri (1978.) te ju je u više navrata fizički napadao i ponižavao ju.

Osnovano se sumnja da joj je branio izlaske i kontakte s osobama izvan obitelji i sprječavao njezina druženja sa susjedima i prijateljima te joj oduzimao novčana sredstva. Osnovano se sumnja da je osumnjičenik u svibnju 2022. godine fizičkim nasiljem nanio oštećenici tjelesne ozljede", piše policija.

"Županijski sud u Puli-Pola je 9. lipnja 2022. prihvatio prijedlog ovog državnog odvjetništva i osumnjičeniku odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na sudionike kaznenog postupka (članak 123. stavak 1. toč. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku)", dodaju.