Ivica Puljak: Pozivam rektora Borasa da Čoviću oduzme počasni doktorat

Foto: Klix, Screenshot: Facebook

PREDSJEDNICA Republike Srpske Željka Cvijanović prije nekoliko dana je u Banjoj Luci uručila entitetska odličja dodijeljena u povodu obilježavanja 9. siječnja, neustavnog praznika koji u tom entitetu obilježavaju kao "dan RS-a".

Među odlikovanima su predsjednica vlade Srbije Ana Brnabić, ali i bivši časnik JNA Slavko Lisica, koji je u Hrvatskoj osuđen zbog ratnih zločina počinjenih na području Šibenika 1991. godine.

Na obilježavanju dana Republike Srpske bio je i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH Dragan Čović i njegov stranački kolega i ministar financija BiH Vjekoslav Bevanda. Sjedili su u prvom redu.

Ivica Puljak iz stranke Pametno pozvao je putem Facebooka rektora zagrebačkog sveučilišta Damira Borasa da Draganu Čoviću oduzme počasni doktorat koji mu je lani dodijeljen.

"OVO JE GOVOR ZDRAVOG RAZUMA, NE MRŽNJE

Pozivam rektora Damira Borasa i Senat Sveučilišta u Zagrebu da gospodinu Draganu Čoviću oduzmu počasni doktorat Sveučilišta u Zagrebu.

Dodjelom počasnog doktorata gospodinu Draganu Čoviću prošle godine Sveučilište u Zagrebu, koje je i moja Alma Mater, je dotaklo novo dno. To se nikako nije smjelo niti dogoditi. Ali kad se već dogodilo, sada je prilika da gospoda iz Senata, koji su donijeli tu odluku, istu ponište oduzimanjem doktorata.

"Čović je osramotio sve koje predstavlja"

Gospodin Dragan Čović je sudjelovanjem na proslavi Republike Srpske u Banjoj Luci osramotio sve koje predstavlja, a time i Sveučilište u Zagrebu. Stoga je oduzimanje počasnog doktorata neophodan čin, čime bi naše najveće sveučilište barem pokazalo tračak nade svojim studentima i djelatnicima, a i svim građanima.

Iako gospodin Čović sada tvrdi da je njegovo pojavljivanje na proslavi bio apel protiv mržnje, zdrav razum govori suprotno. On je svojim sudjelovanjem samo podržao Dodikovu nacionalističku politiku, koja uništava Bosnu i Hercegovinu. Mene doduše ovo ne čudi, jer je to tipična trgovačka politika radi svojih uskih osobnih interesa, ista ona koju svjedočimo i kod nas u Hrvatskoj, naročito zadnjih dana pretrčavanjima i promjenama strana, netransparentnom nekupnjom aviona, propadanjem pravosuđa, zdravstva, obrazovanja i svega ostalog, a sve u režiji i izvedbi Plenkovića i HDZ-a", napisao je Puljak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.