Iz Dubrovnika nam potvrdili: U more se izlijevaju govna, ne znaju odakle

Screenshot: Igor Legaz

GRAD Dubrovnik je potvrdio - video objavljen jučer na našem portalu zaista prikazuje izlijevanje fekalija u tamošnjoj uvali Sumartin. Snimio ga je u nedjelju, nakon obilne kiše, Igor Legaz i u njemu se vidi kako kroz nekakav ispust u more otječe nečista voda.

Danas su nam iz Upravnog odjela za poslove dubrovačkog gradonačelnika poslali mail u kojem su potvrdili da se radi o fekalijama.

"Radi se o fekalnom kolektoru koji prolazi Šetnicom Nika i Meda Pucića i na kojeg gravitiraju sve otpadne fekalne vode područja Babinog Kuka. Gradska komunalna tvrtka Vodovod Dubrovnik d.o.o. provodi istražne aktivnosti snimajući kanale na području Babinog Kuka kako bi utvrdili tko se s oborinskim vodama spojio na fekalni kolektor te na taj način uzrokuje prelijevanje navedenog fekalnog kolektora jer isti nije predviđen za prihvat oborinskih voda. Nakon što se locira to mjesto i isključi oborinska voda iz fekalnog kolektora, otklonit će se problem prelijevanja otpadnih voda iz kolektora u slučajevima kiša većeg intenziteta, kao što je to bio slučaj 28. srpnja", poručuju iz Ureda prvog čovjeka Dubrovnika i tako potvrđuju ono što nam je jučer rekao i Legaz.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.