BURA U SDP-U Profesor Milat i prodekanica Brčić Kuljiš odgovarat će zbog podrške plagijatoru Barišiću

Foto: FaH

GRADSKI odbor splitskog SDP-a u nedjelju će raspravljati o podršci koju su ministru znanosti Pavi Barišiću dali profesor Josip Milat i Marita Brčić Kuljiš, prodekanica za znanost i međunarodnu suradnju Filozofskog fakulteta u Splitu.

Potpisali su otvoreno pismo zajedno s još stotinu članova akademske zajednice, i to u trenutku dok se SDP spremao tražiti Barišićev opoziv. Mnogi su to doživjeli kao izdaju partije. Bivši dekan Filozofskog fakulteta Milat je, pak, za Index kazao da je pismo potpisao kao profesor i znanstvenik, a ne član SDP-a. Brčić Kuljiš se nije izjasnila.

Sporan status s Facebooka

Nekoliko članova Gradskog odbora navodno je prilično naoštreno na Brčić Kuljiš, koja je tek odnedavna u SDP-u. Spominje se čak da će tražiti isključenje iz stranke. Darko Parić, predsjednik splitskog SDP-a, koji je učlanio Brčić Kuljiš, kaže kako o tome nema govora.

Profesor Milat jedan je od osnivača splitskog SDP-a pa je za vjerovati da se za njega ipak neće tražiti takva oštra sankcija.

Brčić Kuljiš je pala u nemilost i zbog statusa s Facebooka objavljenog prije nekoliko godina dok je bila članica Laburista i u kojem iznosi dosta loše mišljenje o svojoj sadašnjoj stranci.

Gradski odbor u nedjelju bi trebao donijeti i odluku o kandidaturi Aide Batarelo za gradonačelnicu Splita.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.