Izgorenu sudnicu na Dračevcu obnavljat će Kaznionica Lepoglava, uzrok požara za Ministarstvo - nepoznat

Foto: DVD Vranjic

PROŠLO je više od mjesec dana otkako je požar poharao sudnicu splitskog Općinskog suda na Dračevcu, a Ministarstvo pravosuđa još uvijek nije zaprimilo službeni zapisnik u obavljenom očevidu.

"Kako u ovom trenutku ne raspolažemo službenim detaljima o uzroku požara, nismo vam u mogućnosti više odgovoriti na temu uzroka požara i sankcioniranja odgovornih. Nakon što Ministarstvo zaprimi službeni zapisnik o obavljenom očevidu i nakon što se utvrdi što ili tko je uzrokovao požar, poduzet će se sve zakonom predviđene aktivnosti", navode u Ministarstvu pravosuđa. 

Radovi na obnovi sudnice 60 tisuća kuna plus PDV

Pitali smo ih za štetu na Dračevcu. U požaru 5. rujna izgorjela je jedna sudnica kompletno, oštećena je sudnica na katu iznad, a 14 sudnica ostalo je bez struje i interneta. Sve je sanirano, osim izgorjele sudnice koju će obnavljati Kaznionica Lepoglava. Čeka se ponuda za sanaciju, a u Ministarstvu pravosuđa cijene da će radovi iznositi oko 60 tisuća kuna bez PDV-a. Iznos se odnosi samo na obnovu sudnice, ne i opremanje.

Kako smo već izvijestili, očevidom je utvrđeno da je uzrok požara u sudnici otvoreni plamen ili žar. Epicentar požara bio je u košari za otpatke. O tome ništa ne znaju ni u Ministarstvu pravosuđa, ni u splitskom Općinskom sudu. Državno odvjetništvo istražuje slučaj, dosad nitko nije osumnjičen.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.