Izgubio se u džungli, pronađen nakon 31 dan. "Jeo sam crve i pio kišnicu iz cipele"

Foto: Twitter

30-GODIŠNJI Bolivijac Jhonattan Acosta je pronađen nakon što je 31 dan lutao amazonskom džunglom. Acosta se izgubio kad se odvojio od svoja četiri prijatelja tijekom lova u sjevernoj Boliviji. Tvrdi da je pio kišnicu koju je prikupljao u svojim cipelama te da se hranio crvima i drugim kukcima. Opisao je kako se morao skrivati od jaguara i pekarija, vrste sisavaca nalik svinji. 

Skupina sastavljena od mještana i njegovih prijatelja ga je konačno pronašla mjesec dana nakon što je nestao. "Nevjerojatno je, ne mogu vjerovati da su ljudi tako dugo tražili. Jeo sam crve, jeo sam insekte, ne biste vjerovali što sam sve morao učiniti da preživim sve ovo vrijeme", ispričao je za Unitel TV. 

"Kad je iščašio gležanj, počeo se bojati"

Rekao je kako je morao jesti divlje voće slično papaji, koje je lokalnom stanovništvu poznato kao gargatea. "Veoma sam zahvalan Bogu jer mi je dao novi život", poručio je. Acosta je tijekom mjesec dana izgubio 17 kilograma, bio je dehidriran i imao je iščašen gležanj, ali još uvijek je mogao hodati, piše BBC.

"Moj brat nam je rekao da se, kada je četvrtog dana iščašio gležanj, počeo bojati za svoj život. Imao je samo jedan metak u svojoj sačmarici i nije mogao hodati, a mislio je da ga nitko više neće tražiti", rekao je Horacio, mlađi brat nestalog. 

Policija će ispitati njegove prijatelje

Acosti je problem predstavljala i činjenica da nije imao mačetu i svjetiljku kod sebe. Tvrdi kako je susretao divlje životinje, a svoj posljednji metak je potrošio kako bi preplašio skupinu pekarija. Tijekom 31. dana lutanja uočio je skupinu na udaljenosti od 300 metara i počeo se šepajući kretati prema njoj kroz grmlje. Počeo je vikati kako bi ga lakše uočili. 

"Čovjek je dotrčao da nam kaže kako su pronašli mog brata. To je pravo čudo", dodao je Horacio. Policija je u međuvremenu najavila kako će ispitati četvoricu prijatelja pronađenog muškarca kako bi utvrdili sve detalje nestanka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.