Iznuda u Zagrebu: Slao prijeteće SMS-ove i pokušao naplatiti nepostojeći dug od 10.000 eura

Foto: FAH

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Zagrebu objavilo je kako je ispitalo 43-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela iznude u pokušaju.

Nakon ispitivanja doneseno je rješenje o provođenju istrage zbog navedenih kaznenih djela.

Slao SMS-ove prijetećeg sadržaja

Objavili su kako postoji osnovana sumnja da je okrivljeni od 26. lipnja 2017. do 8. kolovoza 2017. godine u Zagrebu pokušao naplatiti nepostojeći dug u iznosu od 10.000 eura od 31-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Na njegov mobitel je poslao deset SMS poruka prijetećeg sadržaja, iako je znao da od oštećenika nema nikakvih potraživanja. Osnovano se sumnja da je od 31-godišnjaka tražio da mu plati 10.000 eura do 1. kolovoza 2017., pri čemu je u SMS porukama navodio kako zna čime se bavi i gdje se kreće.

U svojoj namjeri nije uspio jer je 31-godišnjak događaje prijavio policiji.

Prijetio supruzi oštećenog

Nakon što od 31-godišnjaka nije uspio ishoditi zatraženi iznos, osnovano se sumnja da je okrivljenik pokušao naplatiti nepostojeći dug u iznosu od deset tisuća eura od oštećenikove 26-godišnje supruge. 

Njoj je 23. kolovoza 2017. uputio SMS poruku u kojoj je naveo kako mu njezin suprug duguje deset tisuća eura i kako mu piše već dva mjeseca te zatražio od nje da skupi navedeni iznos u roku od mjesec dana.

Osnovano se sumnja da joj je pritom govorio da zna kada i gdje se kreće njezin suprug i njihovo dijete, ali ni u toj svojoj namjeri nije uspio jer ga je žena prijavila policiji.

Protiv okrivljenika je određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kazneno djela.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.