Izrael će dopustiti ulaz u zemlju cijepljenima i preboljelima iz većine zemalja

Foto: EPA

IZRAEL će od 9. siječnja dozvoliti putnicima iz zemalja "srednjeg rizika" da uđu u zemlju, ako su cijepljeni ili su preboljeli covid-19, ukidajući zabranu za strance koja je uvedena krajem studenog zbog omikrona, objavilo je ministarstvo zdravstva u ponedjeljak.

Ministarstvo zdravstva priopćilo je u ponedjeljak da će putnici iz 199 zemalja koje je Izrael označio kao "narančaste" morati dokazati da su cijepljeni ili su preboljeli covid-19 te će morati napraviti PCR test prije puta i po dolasku u Izrael.

Ministarstvo zdravstva također je preporučilo da se Južna Afrika, Nigerija, Španjolska, Portugal, Francuska i Kanada, koje su trenutno među 16 zemalja koje su označene crvenom bojom kao zemlje visokog rizika, promijene u narančaste.

Popustit će mjere za međunarodna putovanja

Premijer Naftali Bennett najavio je u nedjelju da će Izrael popustiti ograničenja za međunarodna putovanja ovoga tjedna, iako broj slučajeva zbog omikrona raste.

SAD, Velika Britanija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Etiopija, Tanzanija, Meksiko, Švicarska i Turska ostaju na crvenoj listi Izraela, priopćilo je ministarstvo.

Putnici iz tih zemalja moraju dobiti posebnu dozvolu izraelskog odbora kako bi ušli u zemlju.

Posjetitelji iz tih zemalja zahtijevaju unaprijed posebnu dozvolu izraelskog odbora za ulazak u zemlju.

Izrael je zabranio 25. studenog većinu putovanja u "crvene" zemlje i iz njih, kojom su prvotno bilo označene sve zemlje južne Afrike, nakon što je otkrivena zaraznija i manje smrtonosna omikron varijanta covida-19.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.