Kosor se opet zaletila: U Hrvatskoj se ne sudi brzo i pravedno, i sama zna za spor koji traje 29 godina!

KOMENTIRAJUĆI povratak Ive Sanadera, premijerka Jadranka Kosor ustvrdila je kako se u Hrvatskoj istražuje i sudi brzo i pravedno. A jako dobro zna da to nije tako.

Jaca laže svjesno!

Sigurno joj je, naime, poznat slučaj Splićanke Gordane Šprajc, koja se za nekretninu u splitskom Varošu spori od 1982. godine. Još malo pa punih 30 godina. Zna premijerka o čemu se radi, jer joj je Šprajcova pisala. Hvali njezine napore da se slučaj ubrza.

"Premijerka je u nekoliko navrata pisala ministru pravosuđa, ali od toga nije bilo neke koristi jer spor namjerno otežu predsjednici Općinskog i Županijskog suda. Nastala šteta je veća od vrijednosti nekretnine, jer nam je onemogućen najam posljednjih 30 godina. Premijerka je makar pokušala. Istina, nije uspjela", kazala nam je Šprajc, inače, predsjednica HAKO-a - Hrvatske antikriminalne organizacije.

Za bivšu kuću Đekija Srbljenovića spori se tri desetljeća, a premijerka, dakle, to dobro zna. Stvar nije niti malo ubrzalo rješenje Županijskog suda u Splitu kojim je naloženo Općinskom sudu da slučaj dovrši za šest mjeseci. Prošlo je već dvije godine od toga. 

"Kosorica ostavlja bez daha..."

Kad je čuo što je Kosorica kazala, Tonči Majić, predsjednik Dalmatinskog komiteta, nije mogao sebi doći od šoka. On se spori već više od 30 godina, a na posljednju obljetnicu počeo je jednom mjesečno slati iskidanu hrvatsku zastavu predsjedniku Josipoviću. Nakon što ju je poslao i glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću, ovaj je protiv njega poveo kazneni postupak i naložio vještačenje zbog sumnje da se drogira?!

"Ostaješ bez daha kada tako nešto čuješ. Ako će Sanader zaista imati pošteno i efikasno suđenje pred hrvatskim sudom, značilo bi to nastavak njegovog povlaštenog tretmana, jer takvo suđenje ovdje nema nijedan prosječan, pošteni građanin", komentirao je Majić Kosoričinu besmislicu.

Nakon 17 godina pokrenuta istraga za kredite Splitske banke!

Splitski sud punih je osam godina istraživao Gucića, što će biti s Hajdukom ne zna se ni nakon 11 godina, Kutli suđenje ne mogu niti zakazati jer ga nema, Vrhovni sud nakon 17 godina nalaže istragu za sumnjive kredite Frane Mitrovića i Splitske banke, koji su završili u tvrtkama Emila Tedeschija, u slučaju Jadroplov ni nakon više od desetljeća još se ne zna tko je mrknuo 600 milijuna kuna...

Jesu li ovi slučajevi poznati Jadranki Kosor? Nemoguće da nisu, toliko se tinte o tome prolilo. Kako onda može tako reći da se u Hrvatskoj istražuje i sudi brzo i pravedno?

Ili ne zna ili je Majić sasvim u pravu kada upozorava da će Sanader i dalje biti privilegiran.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.