Jaca mu dala auto: Benac pravomoćno osuđen na tri godine zatvora za pokušaj ubojstva

VRHOVNI SUD potvrdio je nepravomoćnu presudu Vladimiru Bencu od tri godine zatvora za pokušaj ubojstva susjeda sa splitskih Meja, bioenergetičara Denisa Bušelića. U svibnju 2008. godine sprašio mu je metak u noge, Bušelić se jedva izvukao.

Problem je ispao zbog buke, koja je Bencu remetila san. U Bušelićevom klubu Carpe Diem slavio se rođendan, pjevala je klapa. Benac je stigao s pištoljem, upustio se u verbalni duel s Bušelićem, a ubrzo se začuo i pucanj.

Pucao pa zaprijetio

Benac je tvrdio da je pucao u samoobrani, nakon što je srušen na pod. Sucu Damiru Romcu problem je pričinjavala amnezija svjedoka. Toliko je ljudi bilo u Bušelićevoj bašti, međutim, nitko nije vidio što se zapravo dogodilo. Navodno im je zasmetalo drvo u vrtu.

Benac je nepravomoćno osuđen prije gotovo pune dvije godine, a u ljeto 2010. godine Bušeliću je zaprijetio. Dok se ovaj kupao, kazao mu je da će ga opet skinuti i da će plakati kao u sudnici. Radi toga se vodi sudski postupak. Neki dan je trebala biti rasprava, no Benac je završio u bolnici nakon pada.

Miljenik suda

Ne prođe zapravo ni mjesec dana, a da Benac radi nečeg ne osvane na stranicama crne kronike. Uglavnom se radi o brojnim sudskim postupcima, u kojima Benac uglavnom izlazi kao pobjednik. Za upad u zgradu Policijske uprave daleke 1997. godine je oslobođen. Na ramenu je imao zolju, ali nije poduzeo sve potrebno da ispali projektil.

Još neslavnije je okončan postupak za upad u ured splitskog gradonačelnika Ivice Škarića, koji mu je nakon toga široke ruke darovao reprezentativan plac na Mejama, gdje Benac i danas uživa u prekrasnom pogledu na Šoltu i Brač. Dok se sud snašao, već je nastupila zastara.

Limuzina za Benca

Benac je uvjetno osuđen zbog obiteljskog nasilja te pucanja na skupštini Hvidre 1999. godine tako da mu je ovo prva kazna bezuvjetnog zatvora. Unatoč brojnim postupcima koje se protiv njega vode, uoči izbora bivša premijerka Jadranka Kosor Bencu je kao 100-postotnom invalidu Domovinskog rata darovala Chevrolet limuzinu vrijednu 150 tisuća kuna.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.