Jadranska magistrala zatvorena zbog odrona, dvoje ozlijeđenih u zatrpanom Golfu

ZBOG ODRONA u Krilu Jesenicama zatvorena je dionica jadranske magistrale između Omiša i Splita. Kamene gromade i zemlja zatrpali su jedan Golf, vozač i putnica zatražili su liječničku pomoć. Prema prvim informacijama, lakše su ozlijeđeni.

Promet se preusmjerava na Gata i Žrnovnicu. Odroni su svakodnevna pojava u Krilu i okolnim mjestima. Kuće su građene na padinama, često i bez dozvola, a oborinski kanali mahom su improvizirani.

Do odrona je došlo oko 18:30 sati, točno kada su 43-godišnji Denis S. i njegova 35-godišnja supruga Tea prolazili tim dijelom ceste. Bračni par mogao je samo u šoku promatrati kako kamenje pada oko njihovog automobila, ali i po njemu. Denis, koji je vozio automobil u trenutku odrona, odmah je zakočio, ali nije mogao sasvim izbjeći kamene gromade.

Denis i Tea u nesreći su zadobili samo lakše tjelesne ozljede zbog kojih im je pružena liječnička pomoć pa se mogu smatrati izuzetno sretnima. Da je jedna od većih kamenih gromada pogodila u njihovo vozilo, gotovo sigurno bi Golf bio na mjestu skršen ili izguran sa ceste u provaliju.

Inače, odroni na ovom području nisu nesvakidašnja pojava, posebno u kišnim vremenima. Obilata kiša izazvana superciklonom koja je poharala Hrvatsku omekšala je dosta trusno područje, što je vjerojatno izazvalo odron kamenja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.