Jadranska pivovara: Izbacili van slovensku upravu i zauzeli tvornicu!

BIZARNI slučaj dogodio se danas u Splitu kada su radnici Jadranske pivovare, nakon obavijesti direktora kako će se tvrtka likvidirati, istjerali direktora vani te zauzeli tvornicu.

Jučer jedno, danas drugo

Naime, uprava Pivovare Laško, većinskog vlasnika splitske Jadranske pivovare, još jučer je tvrdila kako nije prihvatila nikakvu odluku koja bi bila osnova za likvidaciju splitske pivovare. Jučer su isto tako službeno objavili kako pregovaraju o prodaji cjelokupnog vlasničkog udjela,  ali da dogovor još nije postignut s potencijalnim kupcima.

Sljedeći tjedan trebao je biti organiziran referendum među 160 stalnih zaposlenika i 40-tak vanjskih suradnika o pokretanju stečajnog postupka u tom poduzeću radi spašavanja Jadranske pivovare od zaustavljanja proizvodnje i likvidacije. Organizator referenduma bio je Sindikat zaposlenih u poljoprivrednoj proizvodnji, duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske, no čini se kako su stvari danas izmaknule kontroli.

Samo htjeli zemljište?

Inače "Pivovarna Laško", već je osam godina vlasnik Jadranske pivovare, a već dugo se može neslužbeno čuti kako bi od 1. svibnja trebali zatvoriti tvornicu. Prema sindikatima riječ je o nelogičnom činu Slovenaca jer je u prva četiri mjeseca povećana proizvodnja za 15 posto.

Štoviše, sindikati tvrde kako su Slovenci godinama uništavali pivovaru jer su  Laško pivo proizvedeno u Sloveniji slali u prodaju na područje Dalmacije na što se morala plaćati carina koja je dodatno opterećivala financijsko poslovanje tvrtke.

"Sve su napravili kako bi došli do 33 tisuće četvornih metara površine atraktivnog prostora u kojem se nalazi Jadranska pivovara", tvrde danas radnici koji su zauzeli tvornicu.

M.M.
Foto: Paun Paunović (Cropix)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.