U naletu jahte na ribaricu poginuo brodski kuhar. Policija: Priveli smo jednu osobu

Ribarski brod Mašun koji je sinoc imao pomorsku nesreću Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U pomorskoj nesreći koja se sinoć oko 19:35 dogodila kod Murtera kada su se sudarili motorna jahta i ribarica poginuo je čovjek.

U nesreći je smrtno stradao brodski kuhar koji je u trenutku naleta jahte bio u brodskoj kuhinji. Upravo je u tu kabinu, prema izjavama svjedoka, direktno udarila jahta, javio je Morski.hr.

Privedena jedna osoba

Sada se oglasila i policija. Kažu kako su priveli jednu osobu.

"U tijeku je kriminalističko istraživanje u suradnji s predstavnicima Lučke kapetanije u sklopu kojeg je u prostorije policije privedena jedna osoba", poručuju iz šibensko-kninske policije. 

 

Dodaju kako će po završetku kriminalističkog istraživanja izvijestiti o detaljima i utvrđenom, a do tada za informacije o nesreći upućuju na Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Jahta potonula na dno mora

Sudar jahte i ribarice dogodio se dvije nautičke milje jugozapadno od otoka Murvenjak.

Jahta, prema procjenama svjedoka duga 15-ak metara, popela se na ribarski brod, nakon čega je pri povlačenju potonula. Ribarski brod Mašun nekim čudom je ostao plutati te ga je brod Šibenik, Lučke kapetanije Šibenik, oteglio do prve luke na otoku Murteru (Podvrške), gdje je obavljen očevid. 

Kako je objavio Morski, jahta je potonula na 85 metara dubine, a primijećeno je manje zagađenje mora oko mjesta havarije.

"Prema iskazima sudionika, došlo je do sudara između jahte hrvatske zastave i ribarice hrvatske zastave, a u sudaru je smrtno stradala jedna osoba. Trenutno je još uvijek u tijeku ispitivanje i razgovor sa svim sudionicima, tako da ćemo znati detaljnije nakon što bude gotova istraga", rekao je sinoć lučki kapetan Ivan Paušić za Hinu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.