Jahtu s obitelji Novaka Đokovića nisu pustili u Dubrovnik, pa su se vratili u Crnu Goru

HRVATSKA policija danas nije dozvolila ulazak u Dubrovnik jahti "Dijana" u vlasništvu obitelji najboljeg srpskog tenisača Novaka Đokovića, iako je dubrovačka lučka kapetanija prethodno dozvolila uplovljavanje.

"Vrlo smo razočarani, bez obzira na to što su cijelo vrijeme znali o kome je riječ, bez razloga su nas držali tri i pol sata na graničnom prijelazu, iako nismo prekršili niti jedan zakon", kazao je otac tenisača Srđan Đoković i dodao kako su ih pustili kada su platili kaznu. "Tada više nismo imali volje za odlazak u Dubrovnik pa smo se vratili u Tivat", kazao je Đoković koji se žali da im tri i pol sata nisu dali da "se mrdnu" te da čak ni psu koji je bio s njima nisu dali na toalet, piše Tanjug.

Morali platiti kaznu od 1000 kuna


Kapetan broda "Dijana" Ivan Žegura je prije isplovljavanja iz marine u Tivtu zvao dubrovačku lučku kapetaniju gdje su mu rekli da može ući u grad ako "ne ide ispod otoka i ne ulazi u teritorijalne vode Hrvatske više od 12 milja, koliko je dozvoljeno po zakonu". Žegura tvrdi kako su upravo tako i napravili, ali su im na granici u Dubrovniku rekli da im policija ne dozvoljava ulazak jer su povrijedili hrvatske teritorijalne vode.

"Rekli su nam da smo se prvo trebali javiti u Cavtat te da zato moramo platiti 1000 kuna kazne. Nije problem u kazni, nego to što su policajci bili vrlo neljubazni", kazao je Žegura. Kapetan Vedran Cvjetković iz dubrovačke lučke kapetanije je kazao da ostaje pri tome da jahta "Dijana" nije niti u jednom trenutku prekršila zakon. "Očigledno neka službenica na carini ne zna za odredbu od 12 milja i tu je nastao problem", kazao je Cvjetković.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.