Jakovčić protiv udruga: Ponašanje oko golf igrališta najbolji je primjer kakve smo budale bili



"PONAŠANJE oko golf igrališta najbolji je primjer kakve smo budale bili. Danas imamo gotove papire za četiri igrališta, ali investitori više ne mogu zatvoriti financije. Previše pažnje smo posvećivali bukačima protiv golfa i izgubili smo previše vremena", rekao je u razgovoru za Glas Istre predsjednik IDS-a Ivan Nino Jakovčić u kojem se posebno obrušio na tzv. nevladin sektor.

Buru dižu neodgovorni pojedinci iz Udruga

Jakovčić kaže da su se odbijali ljudi koji su htjeli ulagati svoj novac u razvoj i to od projekata u golfu do Brijuni rivijere. Kako kaže riječ je o bahatosti dijela javnosti a posebno "nevladinog sektora".


"Buru oko tih projekata dižu neodgovorni pojedinci i udruge koji žive od dotacija i ne idu na izbore. Di, ako su izašli na izbore, propali su i više se na njima ne pojavljuju. Dakle, oni pokušavaju, teškim riječima i optužbama, diskreditirati sve projekte koji su važni za Istru. Riječ je o marginalcima koji dobivaju veliki medijski prostor", kaže Jakovčić o projektima Brijuni rivijera, golf, Plomin i Kaštijun.

Zeleni su obmanuli javnost

Za slučaj Kaštijun kaže da su krivci iz udruga koje se bave zaštitom okoliša.

"Regionalni centar za gospodarenje otpadom Kaštijun, koji također kasni, žrtva je obmanjivanja javnosti iz redova zelenih i nevladinih udruga. Koštat će više nego što je trebalo. Mi koji smo izabrani da upravljamo Istrom, moramo saslušati naše kritičare jer je to demokracija i mogu reći da sam pogriješio zbog prevelikog ulaženja u dijalog s njima. Izgubili smo previše vremena zbog toga, i to nas danas košta", zaključuje Jakovčić dodajući da Istri treba desetak golf igrališta zbog konkurentnosti svog turizma i nedopustivo je, smatra lider IDS-a "da više trošimo vrijeme na demagogiju oko izgradnje golf igrališta".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.