Javio se srpski policajac sa snimke na kojoj se pjevaju četničke pjesme o Vukovaru

Screenshot: YouTube

NAKON što se društvenim mrežama proširila snimka policajaca iz Priboja u Srbiji koji pjevaju četničke pjesme na proslavi rođenja sina policajca u jednom ugostiteljskom objektu, javio se Dragan Zeković, jedan od policajaca sa snimke.

U pjesmi koju su pjevali srpski policajci spominje se, podsjetimo, "novi Vukovar" u Pazaru i zaziva ponavljanje genocida kakav je bio u Srebrenici.

"Oj, Pazaru, novi Vukovaru, oj, Sjenice, nova Srebrenice", dio je stihova koje su pjevali policajci.

Ispričava se za puštanje pjesme, ne spominje činjenicu da su je on i kolege i pjevali

A evo što sada o svemu kaže jedan od aktera slavlja na kojem su se zazivali novi zločini.

"Kao netko tko živi u multietničkoj sredini i tko ima puno prijatelja Bošnjaka, želim se ispričati svima koje je uvrijedila pjesma koja se čula tu večer i koja je poslala veoma lošu poruku", napisao je policajac Zeković na Facebooku. 

"Žao mi je što se dodatno kreira loša atmosfera, preuveličava i pokušava napraviti mnogo gorim. Ponavljam, nije se trebalo čuti na ovom veselju niti bilo gdje drugo", dodao je i poručio kako su glazbu puštali s liste skinute s interneta.

Zeković se pojadao da mu se sad rođenje sina koje je slavio pretvorilo u negativan kontekst. Nije objasnio zašto su on i kolege s kojima je slavio pjevali pjesmu za koju navodi da se nalazila na listi skinutoj s interneta, ali kaže da će ubuduće zbog takvih pjesama isključivati glazbu.

"Posebno žalim što mi se obilježavanje najsretnijeg dana u životu, rođenje sina, pretvorilo u negativan kontekst uslijed nenamjernog emitiranja sporne pjesme", zaključio je i dodao da će ubuduće na stihove ovakvih pjesama reagirati isključivanjem glazbe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.