Johnson&Johnson puder uzrokuje rak jajnika? Farmaceutski div ponovno izgubio na sudu

Foto: 123rf, Screenshot: YouTube

FARMACEUTSKI gigant Johnson&Johnson izgubio je već drugu pravnu bitku vezanu za talkov puder, za kojeg neki tvrde kako uzrokuje rak. Kompanija sada mora platiti 55 milijuna dolara ženi koja tvrdi kako je dobila rak jajnika nakon što je koristila njihov proizvod, javlja RT.

Prvu sudsku bitku Johnson&Johnson izgubio je prije četiri mjeseca, gdje je su također zbog istog praha morali isplatiti ukupno 72 milijuna dolara odštete.

62-godišnjakinja kojoj je rak dijagnosticiran 2011.  tvrdi kako je on direktna posljedica nevjerojatno opasne i defektivne prirode talk pudera, kojeg je koristila gotovo 40 godina. Ona je trenutno u remisiji, nakon što je prošla histerektomiju i još nekoliko operacija vezanih za liječenje raka.

Gloria Ristensund također je optužila J&J za nemar i istraživanju, razvoju, testiranju, proizvodnji, distribuciji, marketingu i prodaju talka.

Ukupno 60 ljudi tužilo J&J zbog istog razloga

Ona je tek jedna od 60 tužitelja koji su podigli tužbu protiv farmaceutskog giganta, optužujući ih za rak od kojeg su oboljeli. J&J planira uložiti žalbu na presudu.

Naime, glasnogovornica kompanije Carol Goodrich kazala je kako je odluka uda kontradiktorna 30 godina istraživanja koje su proveli. Johnson&Johnson i dalje negira sve optužbe, kao i tvrdnju da je rak jajnika povezan s korištenjem njihovog talka.

"Nažalost, odluka porote i suda protivna je rezultatima 30-godišnjih studija medicinskih stručnjaka diljem svijeta koji i dalje podupiru tvrdnju o sigurnosti kozmetičkog talka", rekla je Goodrich te dodala kako je kompanija uvijek držala do sigurnosti svojih proizvoda.

Također su spomenuli i činjenicu da je Ristesund imala nekoliko rizičnih faktora koji su mogli dovesti do raka jajnika, uključujući i genetske predispozicije, endometriozu i činjenicu da nije imala djece.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.