Danas iznadprosječno toplo. Temperature i do 30°C

Foto: PIXSELL/Zvonimir Barisin

Hrvatsku danas očekuje pretežno ili djelomice sunčano vrijeme te iznadprosječno toplo s najvišim dnevnim temperaturama između 26 i 30 Celzijevih stupnjeva, prognoziraju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ)

Poslijepodne se očekuje postupan porast naoblake sa zapada, a navečer i krajem dana je na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru moguća kiša.

Ujutro u unutrašnjosti mjestimice ima magle. Vjetar će puhati slab i umjeren jugozapadni, prolazno i jak, na istoku i sjevernom Jadranu jugoistočni.

Sutra promjena. Dolaze kiša i pljuskovi s grmljavinom

Već sutra dolazi promjena, piše meteorologinja N1 televizije Tea Blažević. Stiže hladna fronta koja donosi kiše i pljuskove s grmljavinom na sjevernom Jadranu i diljem unutrašnjosti. 

Lokalno je moguće i nevrijeme. Najmanje oborine bit će u Dalmaciji tijekom utorka. Temperature će se ponovno malo sniziti, osobito na kontinentu.

Posve stabilno neće biti ni tijekom srijede, kad još može biti malo kiše ili pljuskova, osobito u unutrašnjosti tijekom prijepodneva. U drugom dijelu dana posvuda razvedravanje.

Drugi dio tjedna ipak neće donijeti potpunu stabilizaciju, štoviše, prema kraju tjedna ponovno će biti sve više oborina.