Jučer smo se grijali na +25, a danas je pao snijeg: Evo što nas čeka za vikend

Foto: DHMZ, 123rf

JUTRO je u većem dijelu zemlje počelo kišom, a u gorskim predjelima bilo je i snijega. Na Zavižanu su tako kamere zabilježile da se tlo zabijelilo pod snježnim pokrivačem. Još jučer na istoku i jugu zemlje izmjereno je 25 stupnjeva.

Subota će, javlja HRT, ipak biti uglavnom suha i bez puno padalina.

Tijekom jutra bit će slabe kiše uglavnom na istoku i jugu zemlje, a u cijeloj zemlji puhat će vjetar. Ponegdje, u višim predjelima, moglo bi biti i slabog mraza.

Dan će u unutrašnjosti biti topao, a na moru će zbog vjetra biti nešto svježije. Na istoku zemlje bit će, osobito uz Dunav, povremeno jakog sjevernog vjetra. U jutarnjim satima očekuje se jaka naoblaka uz nešto kiše, a dan će biti sunčan s temperaturama do 16 stupnjeva.

Središnji dio zemlje ujutro bi mogao biti prekriven maglom, a tijekom dana puhat će sjevernjak. Smjenjivat će se sunčana i oblačna razdoblja uz dnevne temperature do 17 stupnjeva.

U gorskim krajevima bit će tijekom dana dužih naoblaka, ali će isto tako biti i sunca. Uz maglu je u jutarnjim satima moguć i slab mraz.

Jutarnji mraz

Na Jadranu će biti uglavnom sunčano s povremenom naoblakom. Bit će i nešto bure koja će kroz dan oslabiti. Dnevne temperature penjat će se i do 20 stupnjeva. Na jugu zemlje jutro će biti oblačno uz lokalno kišu i grmljavinu, a tijekom dana će se razvedriti. Uz udare bure očekuju se temperature do 19 stupnjeva.


Suho i relativno toplo vrijeme bit će i u nedjelju.

Početkom sljedećeg tjedna bit će promjenljivo. Uz naoblaku i kišu puhat će slab vjetar, ali će temperature i dalje blago rasti na Jadranu, a stagnirati u ostatku zemlje.

Tijekom nedjelje i ponedjeljka, očekuje se slab jutarnji mraz u gorskim predjelima, a jutarnje će temperature početkom tjedna biti nešto više.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.