Jurica Pavičić opet izabran za dekana zagrebačkog Ekonomskog fakulteta

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

DOSADAŠNJI dekan Jurica Pavičić ponovno je izabran za dekana Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na sjednici Fakultetskog vijeća, priopćio je danas Ekonomski fakultet.

Pavičić je izabran sa 170 glasova, od ukupno 212 članova Fakultetskog vijeća u širem sastavu koji su pristupili glasovanju.

Pavičić je izrazio zadovoljstvo što će i sljedeće dvije godine nastaviti graditi Fakultet kao platformu koja okuplja i povezuje ljude i organizacije radi stvaranja, širenja i implementacije znanja kao stožerna institucija koja kontinuirano gradi temelje daljnjeg razvoja ekonomske misli i prakse.

Hvalio se radom Fakulteta

Tijekom prvog mandata, koji je počeo 2018., napomenuo je, fokus je bio na razvoju i transparentnosti kako bi se ostvarili ključni ciljevi, a jedan od njih je i snažna internacionalizacija i međunarodna prepoznatljivost.

Fakultet je prošle godine, istaknuo je, akreditiran prestižnom AACSB akreditacijom, koja svrstava Ekonomski fakultet Zagreb u pet posto vodećih visokoškolskih institucija iz područja ekonomije i poslovne ekonomije.

U nastavku će, istaknuo je, i dalje raditi na integraciji potencijala izuzetnih pojedinaca koje Fakultet okuplja te na daljnjoj internacionalizaciji, kako bi Fakultet privlačio najbolje profesore i studente.

"U jeku covid-19 pandemije i potresa koji je pogodio Zagreb, izdigli smo se iznad situacije i osigurali da više od 7000 mladih ljudi uspješno nastavi svoj osobni i profesionalni razvoj na našem Fakultetu", napomenuo je Pavičić dodavši kako je ključno to što je Fakultet radio na dobrobiti društva u cjelini.

Poručio je kako Ekonomski fakultet želi biti pouzdan partner akademskoj i poslovnoj zajednici u Hrvatskoj te graditi ulogu stožerne hrvatske znanstvene i obrazovne institucije iz područja ekonomije i poslovne ekonomije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.