Južna Koreja odobrila budžet za specijalnu jedinicu za napad na Kim Jong-una

Foto: Hina
 
JUŽNA Koreja odobrila je budžet za specijalnu vojnu jedinicu, nazvanu "odred za odrubljivanje glava", objavila je državna agencija Yonhap.
 
Cilj specijalne jedinice je zbaciti s vlasti sjevernokorejskog diktatora Kim Jong-una, objavili su službenici. Južnokorejska vlada je ranije ovog tjedna potvrdila da je dio budžeta za obranu rezerviran za novi odred.
 
Novac će potrošiti na opremu za napade
 
Formiranje "odreda za odrubljivanje glava" najavili su službenici Ministarstva obrane Južne Koreje u rujnu, nedugo nakon šestog nuklearnog testa Sjeverne Koreje. Jedan od službenika izjavio je za Korea Herald da će novac iz budžeta potrošiti na "opremu za napade, koja uključuje dronove i strojnice".
 
Odred od 1000 članova ima zadatak ukloniti vrh vlasti Sjeverne Koreje ako dođe do sukoba. Do odluke o odobrenju budžeta za specijalnu jedinicu došlo je u trenutku najvećih napetosti sa Sjevernom Korejom, koja je nedavno izjavila da je rat s SAD-om "sada samo pitanje vremena".
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Južnu Koreju, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Južna Koreja. 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.