Južnoafrički rasistički vođa ubijen jer je zahtijevao seks s mladićima?

POLICIJA Južnoafričke Republike istražuje vezu homoseksualnih odnosa i ubojstva rasističkog vođe ekstremne desnice Eugenea Terre'blanchea.

Podsjećamo, 69-godišnji Terre'blanche je pronađen 3. travnja pretučen, isječen i gol od struka naniže.

Južnoafričkog rasističkog vođu ubila dvojica crnaca kojima nije dao plaću

Za ubojstvo su ubrzo osumnjičena i uhićena dvojica mladih crnaca starih 16 i 21 godinu, koja su radila na njegovoj farmi. Odvjetnik jednoga od njih ispričao je da su Terre'blanchea ubili nakon što je zahtijevao seks s barem jednim od njih, a glasnogovornik policije je potvrdio da se istražuje ta mogućnost.

69-godišnji Terre'blanche bio je predvodnik rasističkog protivljenja ukidanju apartheida početkom 90-ih iako je njegova stranka nakon kraja tog sustava imala samo marginalnu ulogu u političkom životu JAR-a. Prema njegovoj zamisli, Južnoafrička Republika se trebala podijeliti na tri potpuno bjelačke republike u koje bi crnci mogli dolaziti samo privremeno kao radnici.

Južnoafrički predsjednik Jacob Zuma je odmah nakon objavljivanja vijesti o ubojstvu Terre'blanchea zamolio sugrađane da se suzdrže od potpirivanja rasne mržnje koja je i dalje dio svakodnevice u JAR-u.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.