Kadirov: Očistili smo strateški važno selo od ukrajinskih nacionalista

Screenshot

ČEČENSKI borci, zajedno sa separatističkom milicijom, završavaju "zadnju fazu čišćenja sela Metelkina od neprijatelja", objavio je čečenski vođa Ramzan Kadirov. Kaže da se većina ukrajinske vojske dobrovoljno predala.

Kaže da je ovo naselje, koje se nalazi u neposrednoj blizini Severodonjecka, od velike strateške važnosti za ukrajinsku vojsku jer joj je omogućavalo da se probije u Severodonjeck i spriječi ruske snage u zauzimanju tvornice Azot. "Selo je očišćeno od nacionalista, mina i 'tajni'", piše Kadirov.

Kadirov je objavio i snimku muškarca koji stoji pored nagomilanih tijela s oznakama ukrajinske vojske.

Najavio da će Rusi zauzeti Kijev

Podsjetimo, Kadirov je u travnju najavio da će Rusija zauzeti Kijev, nekoliko puta je proglašavao Azovstal osvojenim te je više puta objavio da su njegovi vojnici zauzeli Popasnu i Severodonjeck.

Ruska glasila su u jeku borbi za Mariupolj pisala i da je Ramzan Kadirov stigao u taj grad kako bi podigao borbeni duh svojih boraca koji sudjeluju u ruskom napadu na taj lučki grad. Anonymousi su tada negirali njegovo sudjelovanje u ratu.

"Čečenski vođa Kadirov očajnički želi da ljudi misle kako on ratuje u Ukrajini. Prvo, lagao je da se nalazi u Kijevu jer je viđen u Čečeniji. Sada kaže da je u Mariupolju te je objavio ovu fotografiju, a ne shvaća da u Ukrajini nema benzinskih crpki Rosneft", napisali su.

Prijetio i Poljskoj

Nedavno je zaprijetio i Poljskoj.

"Ukrajinsko pitanje je riješeno, ja sam zainteresiran za Poljsku. Što oni pokušavaju postići? Nakon Ukrajine, ako dobijemo zapovijed, u šest sekundi ćemo vam pokazati za što smo sposobni. Bilo bi vam bolje da vratite svoje oružje i svoje plaćenike", govori Kadirov na snimci.

"Bilo bi vam bolje i da molite službeni oprost za ono što ste učinili našem veleposlaniku. Mi to nećemo samo ignorirati, imajte to na umu", kaže Kadirov, osvrćući se na incident u kojem je u Poljskoj nedavno ruski veleposlanik zaliven crvenom bojom.