Sve radi samo do ponoći, hoće li Stožer popustiti za doček? Evo što traže hotelijeri

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

ZA RAZLIKU od dočeka nove 2021. godine, koji je ugostiteljima praktički bio zabranjen zbog strogih epidemioloških mjera, sljedeći novogodišnji party na programu je mnogih domaćih hotela, uz velik interes gostiju.

No, ni ove godine ne ide glatko jer je prema trenutnim mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite okupljanje i dalje dozvoljeno samo do ponoći, pa se neće moći ni ispiti čaša pjenušca bez rizika od kazne inspekcije. Zbog toga je Udruga poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske već u studenom apelirala kod Stožera da se samo tu jednu noć postave uvjeti poslovanja kao za svadbe te da zabava smije trajati do 2 sata ujutro. Sada su otkriveni i detalji prijedloga hotelijera. 

"Proveli smo anketu među članicama naše udruge i pokazalo se da će za novogodišnje praznike biti otvoreno nešto više od 200 hotela te se nadamo većem brojem gostiju nego lani. No, kad su u pitanju organizirani dočeci Nove godine, imamo operativni problem jer ne znamo kako možemo raditi, i gosti žele znati što će ih čekati u hotelu"; rekao je za Poslovni.hr Bernard Zenzerović, direktor UPUHH-a.

Režim kao za svadbe

Kaže kako bi se, prema njihovoj ideji, doček održavao po režimu za svadbe. 

"Naš je prijedlog Stožeru da se ta jedna noć organizira prema režimu za svadbe, da se ulazi s covid-potvrdama, da se okupljanje prijavi stožeru civilne zaštite i da se radi do 2 ujutro. Vjerujemo da je to razuman i racionalan prijedlog s obzirom na kontekst. U kontaktu smo s predstavnicima Ministarstva turizma i Stožera i imamo informaciju da će odluka biti donesena sljedeći tjedan", pojasnio je Zenzerović, dodajući da su se od početka epidemije hoteli pokazali kao odgovoran sektor te je stoga siguran da će sve vrhunski funkcionirati i za Novu godinu.

Hoteli svoje ponude različito oglašavaju, većinom ne definiraju dokad misle bančiti, no iz programa se daje iščitati da računaju na svadbeno radno vrijeme. Mnogi imaju živu glazbu, po nekoliko sljedova, kasni doručak, a neki i komuniciraju da će se zabava nastaviti nakon ponoći, piše Poslovni.hr.