Kakva kriza? MORH želio Juraju Jezerincu izgraditi crkvu u Zagrebu!



U NARODNIM novinama ovog tjedna pojavio se javni natječaj za izgradnju stolne crkve Vojnog ordinarijata u Zagrebu koji je raspisalo Ministarstvo obrane. U natječaju nisu bili navedeni konkretni detalji projekta, poput cijene ili konkretnih arhitektonskih specifikacija crkve koju MORH želi podići Juraju Jezerincu.

Međutim, nije to više ni bitno, s obzirom da je natječaj brzopotezno povučen, i to čim su se novinari počeli za njega raspitivati. Novi list je poslao MORH-u upit kako bi dobili razjašnjenje o kakvom se točno projektu radi i koliko će sve to koštati. Dobili su sljedeći odgovor:

"Vezano uz vaš upit izvješćujemo vas da je Ministarstvo obrane donijelo odluku o poništenju predmetnog natječaja s danom 8. rujna 2011. godine. Ministarstvo obrane donijelo je odluku o poništenju objavljenog natječaja jer se naknadno uvidjelo da nisu ispunjeni svi potrebni uvjeti za provođenje istog (ne raspolaže se svom potrebnom dokumentacijom za provođenje postupka) te smo bili obvezni, po sili Zakona o javnoj nabavi, poništiti taj javni natječaj".

Na Indexov upit iz MORH-a je naknadno stigao gotovo identičan odgovor, uz napomenu da se natječaj neće ponovno raspisivati. Koliku količinu novca je MORH namjeravao utrošiti na izgradnju crkve nam nije rečeno, a nismo dobili komentar niti na pitanje zbog čega je u kriznom razdoblju, kada se navodno štedi svaka kuna iz državnog proračuna, takav natječaj uopće raspisan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.