Kakva slučajnost: HNS-ovka prešla Bandiću, a brat joj je zaposlen u ZET-u

Foto: Pixsell/Patrik Macek

"KADA je točno i temeljem kojeg natječaja zaposlen Milan Puh?" - na ovo novinarsko pitanje iz zagrebačke gradske tvrtke ZET i dalje nema nikakvog odgovora. A čini se da je jasno i zašto.

Naime, Milan Puh brat je saborske zastupnice Marije Puh koja je ovog tjedna iz HNS-a prešla u redove stranke Milan Bandić 365. Prije formalnog prelaska Puh je više puta viđena u razgovoru sa zagrebačkim gradonačelnikom.

Bandić u sabor ušao s jednim zastupnikom. Sad ih ima 10

Bandić koji je u sabor ušao samo s jednim zastupnikom sada ih ima točno deset. Bandić je u svoj klub zastupnika doveo i bivšeg SDP-ovca Zdravka Ronka, Ivicu Mišića iz Promijenimo Hrvatsku te manjinske zastupnike Roberta Jankovicsa, Veljka Kajtazija, Erminu Lekaj Prljaskaj i Vladimira Bileka. U Bandićevu stranku je prešao i Kažimir Varda koji je u sabor ušao na listi HSU-a, kao i Darinko Dumbović iz Reformista. Za sada je nepoznato što svi ovi zastupnici vide u stranci koju vodi višestruki optuženik koji u posljednje vrijeme sve više vremena provodi u sudnicama.

"Šljakeri se prepoznaju"

"Ne snubim nikog, ali šljakeri se prepoznaju. To je kemija", rekao je danas Bandić o tajni svog uspjeha nabavke zastupničkih ruku. Bandić se brani kako se ni u jednom od deset slučajeva prelaska u njegov klub ne radi o političkoj trgovini.

No vratimo se na posljednji slučaj, onaj zastupnice Puh. Naime, novinari su danas pitali Bandića o zapošljavanju brata zastupnice Puh u gradsku tvrtku ZET.

"To nema veze s prelaskom zastupnice u moj klub", rekao je danas Bandić dodajući da je brat saborske zastupnice u ZET-u već dulje vrijeme. Kada točno i temeljem kojeg natječaja je zaposlen, Bandić nije rekao, a tu informaciju taje i u ZET-u.

Marija Puh: Sad ispada da nijedan Zagorac ne smije raditi u ZET-u

"Da li bi svi Zagorci trebali van iz ZET-a otkad se Zagorje povezalo se Bandićem? Ne znam ni na kojem je radnom mjestu, to je lako provjerljivo", rekao je Bandić.

Gotovo istu retoriku koristila je nova zastupnica Bandićeva kluba Marija Puh govoreći o svom bratu.

"Moj brat radi u ZET-u ne znam otkad, prije nego sam upoznala službeno Bandića i prije nego što smo popričali dvije riječi o tome. Sad ispada po tome da nijedan Zagorac ne smije raditi u ZET-u ili bilo gdje u Zagrebu", rekla je Puh za N1 televiziju dodajući da ne zna na kojem je radnom mjestu zaposlen te da ne žive zajedno već pet godina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.