Kakve li neugodnosti: Zbog vike i turiranja policija privela splitsku tužiteljicu

KAKVA li se neugodnost dogodila Majdi Lisac, zamjenici općinske državne odvjetnice u Splitu. Prije par dana sukobila se sa policajcima, koji je nisu htjeli pustiti sa parkinga zbog očevida prometne nesreće na Mažuranićevom šetalištu.

Pale su teške riječi, policajci se žale da im je Lisac prijetila i sa Mladenom Bajićem, ali u takvo što je teško povjerovati, jer ju je Bajić svojedobno kazneno gonio za zloporabu u službi. Lisac je oslobođena, vratila se na posao i za tri mjeseca ide u zasluženu mirovinu.

Priveli tužiteljicu da joj utvrde identitet?!

Lisac i policajci nisu našli zajednički jezik. Ona je tražila da je puste da izađe sa automobilom, oni je nisu puštali. Prijavili su je za viku, ali i zato što im nije pokazala osobnu iskaznicu. Zbog toga su je na kraju i priveli u postaju, kako bi je identificirali.

Lisac je vjerojatno bila zgrožena kako se policija ophodi prema kolegici iz tužilaštva. Navodno im je govorila: "Znate li vi tko sam ja?" Njima to nije previše značilo pa su postupili po "protokolu". U stanicu pa ćemo tamo utvrditi identitet. Do toga nije trebalo doći, jer je Lisac imala isprave u automobilu, samo ih nije htjela pokazati policajcima, revoltirana njihovim bahatim pristupom.

Navodno je pokušala i na silu izaći automobilom pa je stisla gas i turirala motor, kako bi, valjda, bukom natjerala policajce da je puste.

Nije bilo dobre volje...

Vjerojatno se sve skupa moglo završiti i bez oštrih tonova, samo da je bilo malo dobre volje na obje strane... Policija je protiv Majde Lisac podnijela nekoliko prekršajnih naloga. Nešto zbog prometa, nešto iz reda i mira... 

Daira Boban, općinska državna odvjetnica u Splitu, kazala nam je da je upoznata sa događajem. Zatražila je od svoje zamjenice očitovanje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.