Danas rekordna hladnoća na Biokovu, što nas očekuje za Staru godinu?

Foto: FaH

POSLJEDNJI petak u ovoj godini Hrvati će uživati u sunčanom vremenom.

Na istoku i u Lici se pak može očekivati umjerena naoblaka, javljaju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda. Vjetar bi trebao biti slab, osim Jadrana gdje će povremeno puhati olujna bura. Ipak, popodne bi se vjetar trebao smiriti.

Dnevna temperatura zraka kretat će se oko ništice, dok će na Jadranu biti ugodnih 7 do 10 °C.

Danas rekordno niska temperatura

Današnje jutro je i hladnije od jučerašnjeg, a oborena je i rekordna najniža jutarnja temperatura ove godine. Na Biokovu je, naime, izmjereno -12,7 stupnjeva. Hladno je i u nižim dijelovima Hrvatske, istaknimo da je u Delnicama -7, Slunju -9.4, Karlovcu -8.4, Kopačkom ritu -7.0, Zagrebu -2, a u Splitu tek 3 stupnja.

Najtoplije je, očekivano, na otocima i u Istri.

Posljednji dan ove godine obilježit će slično vrijeme kao i danas. Sunčano, uz jako niske temperature i mjestimice jutarnju maglu. Jutarnje temperature će se kretati od -8 do -3, a na Jadranu od 1 do 6, što je za pokoji stupanj hladnije nego danas. Također, ne očekuje se da će dnevna temperatura preći 6 °C.

HAK: Zbog bure ograničenja u prometu

Zbog olujne bure samo za osobna vozila otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice. Autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica otvorena je za sva vozila, ali se zbog jakih udara vjetra između vijadukta Božići i južnog ulaza u tunel Sveti Rok vozi uz ograničenje brzine. Mjestimice se u unutrašnjosti vozi po vlažnim i skliskim kolnicima, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, javljaju iz Hrvatskog autokluba.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.