Kamion na A4 probio ogradu. U nesreći na A1 šestero ozlijeđenih, vozi se u kolonama

Foto: Screenshot HAK

Zbog prometnih nesreća prekinut je promet na autocestama A4 i A1.

Oko 13:30 nesreća se dogodila na autocesti A4 između Novog Marofa i Svetog Ivana Zeline. Kamion je probio ogradu i prešao u suprotni smjer autoceste. O nesreći se oglasila Policijska uprava varaždinska.

Policija: Vozaču kamiona pukla guma

"U ponedjeljak, 26. kolovoza oko 13 sati na auto-cesti A-4, kod Brezničkog Huma, došlo je do prometne nesreće s ozlijeđenim osobama. Vozač teretnog vozila kretao se u smjeru Zagreb – Varaždin te je u jednom trenutku došlo do puknuća pneumatika na vozilu, zbog čega je izgubio nadzor nad vozilom. 

Pritom se vozilo zanijelo u lijevo i udarilo u osobno vozilo koje se kretalo u istom smjeru. Uslijed udara, oba su vozila probila zaštitnu ogradu i prešla na suprotnu kolničku traku, pri čemu je na njih naletjelo osobno vozilo koje se kretalo iz smjera Varaždina u smjeru Zagreba", objavila je policija.

Četiri osobe prevezene u bolnicu

U prometnoj nesreći ozlijeđene su četiri osobe te im je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

U tijeku je očevid na mjestu događaja. Navedena dionica autoceste, smjer Varaždin - Zagreb, zatvorena je za sav promet te se on odvija obilazno, državnom cestom D-2.

Kako je javio HAK, promet je prekinut zbog prometne nesreće između čvorova Breznički Hum i Komin u smjeru Zagreba. Kolona pred čvorom Breznički Hum sada je oko 1 km. Obilazak je čvor Breznički Hum (A4) - DC3 - čvor Komin (A4).

Na A1 prema Zagrebu vozilo se u koloni od 12 kilometara

Zbog prometne nesreće koja se dogodila na autocesti A1 između čvorova Perušić i Otočac, kod tunela Brezik u smjeru Zagreba, vozi se usporeno u koloni. Gužve se smanjuju, a kolona prema Zagrebu u jednom je trenutku bila duga 12 kilometara.

U nesreći su sudjelovala četiri vozila, a ozlijeđeno je šest osoba. Svi imaju lakše ozljede, kažu iz policije.

 

Također je povećana gustoća prometa između Zagreba i Zadra u oba smjera, dok pred naplatama Lučko i Demerje nema dužih čekanja.

Zbog vozila u kvaru između čvorova Perušić i Otočac, na 160. km u smjeru Zagreba, vozi se jednim trakom usporeno.

Na Zagrebačkoj obilaznici je povećana gustoća prometa između čvorova Zagreb istok i Zagreb zapad u oba smjera, vozi se u kolonama uz povremene zastoje.

Uskoro opširnije

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.