Kaos zbog snijega: Pola zapadne Srbije u mraku, ogromne gužve u prometu

Screenshot: Nova.rs

U VEĆEM dijelu Srbije cijeli dan pada snijeg koji je, unatoč činjenici da je nedjelja, stvorio ogromne probleme.

Kako javlja N1 Srbija, problemi su nastali prvenstveno u prometu, ali i na elektro-mreži.

Službe ne uspijevaju ukloniti snijeg s ulica pa je u pojedinim dijelovima Beograda promet bio na rubu kolapsa, iako je neradan dan.

Zakazao je i gradski prijevoz – autobusi su se teško kretali po uzbrdicama, a zbog snijega su stali tramvaji, pa su tako u kolonama stajali na pruzi.

Samo u jednom okrugu bez struje ostalo 3000 kućanstava

Iz Elektrodistribucije su priopćili da su širom Srbije zbog nevremena zabilježeni kvarovi na elektro-mreži, posebno u planinskim predjelima u zapadnom i centralnom dijelu zemlje. U Zlatiborskom okrugu trenutno je zbog snijega bez struje oko 3000 kućanstava.

Zbog vjetra i mokrog snijega koji se ledio bilo je problema u dopremi ugljena, zbog kojih su zaustavljeni pojedini blokovi u Termoelektrani "Nikola Tesla A". U Obrenovcu je zbog toga privremeno zaustavljeno i grijanje.

Po Beogradu padale grane, ali i cijela stabla

U pojedinim dijelovima Beograda pod težinom snijega padale su grane, ali je bilo i slučajeva da se srušilo cijelo stablo, i to uglavnom u neposrednoj blizini parkiranih automobila. Prijavljeno je više od sto polomljenih grana ili stabala.

Na prilazu beogradskom aerodromu Nikola Tesla ogromne su gužve u prometu, baš kao i na terminalima.

Aerodrom je priopćio da je bez prekida otvoren za aviopromet, usprkos snijegu koji od jutros neprestano pada. Savjetuju putnike da zbog vremenskih neprilika i otežanog cestovnog prometa krenu ka aerodromu znatno ranije prije svog leta.

Zaglavili šleperi, odsječena sela

Kako javlja portal Nova.rs, nekoliko šlepera zaglavljeno je na isključenju za Surčin. Oko Pešterske visoravni napadalo je više od 30 centimetara, odsječena su cijela sela. I oko Kragujevca mnogi su bez električne energije. 

Zbog jakih snježnih padalina gotovo pola Zapadne Srbije ostalo je u mraku. Problema ima u Užicu, Bajinoj Bašti, Prijepolju, Brodarevu, Lučanima, Novoj Varoši, selima na Suvoboru, prenosi b92.

Vlak s 50 putnika koji je iz Požege išao prema Beogradu zapeo je u snježnim nanosima kod Valjeva. Nakon nekoliko sati čekanja, putnike je prevezao autobus, javlja b92.