Kapetan Dragan: Nemam razloga za slavlje, ukrali su mi četiri godine života!

"KAO ČOVJEK, nemam ni jedan razlog danas slaviti. Ukradene su mi četiri godine života, i to mi nitko nikad neće moći vratiti. Ali, kao Srbin sam jako sretan, jer presuda australskog suda znači da više ni jedan naš čovjek neće biti izručen Hrvatskoj, s obzirom da je tamošnji pravosudni sustav i službeno proglašen korumpiranim i šovinističkim", rekao je jučer za beogradske Večernje novosti, nepuna dva sata nakon izlaska iz sydneyskog zatvora 54-godišnji Dragan Vasiljković.

> Kapetan Dragan na slobodi jer je Hrvatska zakasnila sa žalbom na puštanje iz zatvora?!

> Šimonović od Australaca zatražio objašnjenje zašto žalba na puštanje Vasiljkovića nije uložena

Kapetan Dragan je dodao: "To je veliki šamar za Hrvatsku, ali su oni tu ponižavajuću odluku i zaslužili. Jurili su me, iako su znali da ništa od onoga što su napisali u optužnici nije istina. Nadam se da će naučiti lekciju. Nema sumnje da će ovo imati efekte i na međunarodnom nivou pa se Srbi u Australiji više neće morati skrivati od nepravedne hrvatske potjere. Moći će ponosno dići glavu, znajući da su nevini. A za to zadovoljstvo bih u zatvoru proveo i deset godina, ako treba".

U zatvoru imao "sve privilegije koje netko može imati"

O svojim zatvorskim danima, Vasiljković je rekao: "Uspio sam se i tamo prilagoditi, imao sam ozbiljan utjecaj i u zatvoru, sve privilegije koje netko može imati. Mnogo su mi pomogli naši ljudi, koji su sakupili više od milijun dolara, svakodnevno dolazili, vodili borbu u medijima. Ovo je prvi put da je srpska zajednica u Australiji uspjela napraviti značajan politički utjecaj".

Najavio dolazak u Srbiju i tužbe protiv medija

Vasiljković je naveo kako mu je bitno da će se, ukoliko Hrvatska i uloži prigovor na neizručivanje, odsad braniti sa slobode. Kako je tek izašao iz zatvora, rekao je kako "još nema dugoročne planove".

"Jedino što je sigurno je da ću mnogo putovati. Prvo ću otići u Perth, kod rodbine. Doći ću i u Srbiju u narednih nekoliko mjeseci", rekao je Kapetan Dragan te dodao kako će "tužiti sve medije koji su u posljednjih nekoliko godina objavljivali laži o njemu".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.