Katarski premijer ne vjeruje u prekid vatre u Gazi. "Zbog izraelskog napada na Rafah"

Foto: Profimedia

Razgovori oko prekida vatre u Gazi došli su do mrtve točke zbog izraelskih operacija u Rafahu, rekao je danas premijer Katara Šeik Mohamed bin Abdulrahman Al-Tani. 

Izraelske operacije u Rafahu, započete ovaj mjesec, zatvorile su glavni ulaz za humanitarnu pomoć iz Egipta u Pojas Gaze. Humanitarne organizacije upozoravaju da je to pogoršalo već groznu situaciju u palestinskoj enklavi. 

"Na mrtvoj smo točki. Napad na Rafah nas je vratio nazad"

"Posebice proteklih tjedana vidjeli smo da se postiže zamah, no nažalost stvari se nisu kretale u pravom smjeru i sad smo gotovo na mrtvoj točki. Naravno, vratilo nas je nazad ono što se dogodilo s Rafahom", rekao je Šeik Mohamed na ekonomskom forumu u Dohi. 

Katarski premijer najavio je da će Doha nastaviti raditi na pronalasku rješenja za mir u Gazi. Njegova država posrednik je između palestinskog militantnog pokreta Hamas i Izraela. 

Šeik Mohamed kazao je kako je glavno neslaganje dviju strana pitanje oslobađanje taoca i prekida borbi.

"Jedna strana želi zaustaviti sukobe i onda razgovarati o taocima, a druga želi taoce i nastavak rata. Dok se god ne nađe zajednički teren između ta dva stava, nećemo postići rješenje", rekao je katarski čelnik. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.