Katolički svećenik silovao djevojčicu i prijetio joj pištoljem: "Oni nisu sveci, mogu griješiti"

Screenshot: Ilustracija
 
SVEĆENIK i ravnatelj katoličke škole na Filipinima, Arnel Fuentes Lagarejos (55) uklonjen je sa svojih položaja nakon što je prošlog tjedna uhvaćen dok je vozio 13-godišnju djevojčicu u motel, javljaju svjetski mediji.
 
Svećenik je optužen da je preko društvenih medija dogovorio sastanak sa 16-godišnjim svodnikom i platio mu 500 filipinskih pesosa, odnosno 7,47 britanskih funti, za seks s 13-godišnjom djevojčicom.
 
Lagarejosu prijete optužbe zbog sudjelovanja u trgovini ljudima, a otkriven je nakon što je djevojčica ispričala majci i socijalnim službama da ju 16-godišnji prijatelj tjera na prostituciju.
 
"Svećenici nisu sveci, mogu griješiti"
 
Žrtva je izjavila da je dogovoren već treći sastanak u motelu s istim svećenikom, koji joj je prijetio pištoljem te upozoravao da se ne smije sastajati s drugim muškarcima. Policija ih je zaustavila u automobilu na putu u motel te uhitila Lagarejosa.
 
Filipinski nadbiskup Oscar Cruz izjavio je da crkva neće tolerirati nemoral te da će prikupiti dokaze i svjedočanstva osoba upoznatih sa slučajem kako bi ih predala Rimu.
 
"Ali ovo ne znači da je kriv prije nego se dokaže da je nevin. Ovo znači da je nevin prije nego se dokaže da je kriv", rekao je Cruz za ABS-CBN News te dodao da "svećenici nisu sveci i mogu griješiti".
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.