Kazališni kritičari o Kolindinom upadu na pozornicu: "To nije radio ni Tuđman"

Foto: predsjednica.hr

PREMIJERNA izvedba Labuđeg jezera u zagrebačkom HNK-u završila je dugim aplauzom i ovacijama, no najviše pozornosti privukla je činjenica kako se Kolinda Grabar-Kitarović popela na pozornicu, naklonila zajedno s ansamblom te prisvojila buket koji je pripadao redatelju Vladimiru Malakhovu.

> Kolinda zaprepastila kazalište: Nakon predstave se popela na pozornicu i poklonila s glumcima

Za RTL su situaciju prokomentirali kazališni kritičari Branimir Pofuk te Nora Krstulović.

"Bio sam tamo i mislim i mora biti glavna priča fanstastična predstava i veliki uspjeh baletnog ansambla HNK-a.

Ja se nadam da je predsjednica imala najbolje namjere ukazati čast plesačima, a ne istaknuti sebe, ali činjenica je da je na kraju završila s buketom cvijeća koji je pripadao redatelju, okružena ansamblom koji njoj plješće i okrenuta publici kao da se ona klanja", kazao je o svemu Pofuk.

Krstulović pak za RTL ističe kako je Grabar-Kitarović čestitati mogla iza spuštenog zastora ili u salonu te kako se radi o kršenju protokola.

Krstulović: To je kao da im je simbolično otela plaću

"Kad je cijela ova zgrada bila u funkciji rođendanske proslave predsjednika Franje Tuđmana na kraju te proslave njemu nije palo na pamet da izađe na scenu, nego je pozdravio publiku naklonom iz lože.

To je jedna od opcija koju visoki državni dužnosnik, ako baš zeli obznaniti publiku da je u gledalištu da je tamo. Oteti im aplauz na kraju izvedbe je kao na nekoj simboličkoj razini oteti im plaću", smatra Krstulović, koja je i urednica Teatar.hr-a.

Iz Ureda Predsjednice - koji postaje poznat po gafovima i propustima svih vrsta - nisu se službeno očitovali o slučaju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.