Nove "alternativne činjenice" Trumpove savjetnice: "Mikrovalovi se pretvaraju u kamere, to je činjenica"

Foto: GettyImages

KELLYANNE CONWAY je u intervjuu za USA Today još jednom pokušala obraniti Trumpa i njegove navode o prisluškivanju od strane Obame.


Izjavila je kako je nadzor mogao biti širi od onoga što je Trump rekao te kako se tu nije moralo raditi samo o prisluškivanju.

Mikrovalovi se pretvaraju u kameru?

"Ono što želim reći je da ima toliko puno načina da nadziremo jedni druge. Možete nadzirati nekoga preko njegovog telefona, televizora, na bezbroj načina," rekla je Conway.

Potom je rekla kako se nekoga može nadzirati i preko mikrovalova:

"Može se nadzirati nekoga i preko mikrovalova koji se pretvaraju u kameru. Poznato je da je to činjenica modernog života."

Nije ponudila nikakve dokaze kojima bi potvrdila svoje stavove, baš kao što Trump nije ponudio dokaze o prisluškivanju.

John McCain pozvao Trumpa da priloži dokaze

Republikanski senator John McCain pozvao je američkog predsjednika Donalda Trumpa neka povuče tvrdnju da je njegov prethodnik Barack Obama prošle godine naredio da se prisluškuje njegov ured, ili neka tvrdnju potkrijepi dokazima.

"Predsjednik ima dva izbora, ili da povuče ili da potvrdi informaciju koju američki narod zaslužuje jer ako je njegov prethodnik kršio zakon ... ovdje imamo ozbiljan problem", rekao je McCain za CNN.

"Nemam razloga vjerovati da je optužba istinita", dodao je senator i bivši predsjednički kandidat. McCain je bio jedan od Trumpovih najžešćih kritičara u njegovoj stranci.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.