Kerum doživio živčani slom na Boat Showu: Pukao sam, ne mogu više trpit´ tog kretena

SKANDAL na otvaranju 12. Croatia Boat Showa. Kad se već činilo kako će sve biti u redu i kako su zakopane ratne sjekire između gradske uprave i organizatora Vice Blagaića, dušu je otvorio gradonačelnik Kerum.

Kompozicija bijednika

"Žao mi je što je vlasnik Profectusa naivno istupio i priključio se kompoziciji bijednika poput Duje Marasovića i Ranka Ostojića. Oni se ne mogu pomiriti s time što vladam gradom i županijom. Stalno me napadaju, mediji pišu po nalogu", počeo je Kerum tiradu, a kad je spomenuo novinare i medije, potpuno je izgubio kontrolu. Digao je glas i zaurlao: "Pukao sam, ne moš više trpit tog kretena, nikako!"

Žali se Kerum da ga ne razumiju, njega koji dijeli plaće tisućama radnika. A to medije ne zanima, već samo nešto da napišu protiv njega.

Sajam je otvorio državni tajnik za more Marijo Babić, ali čovjeka nitko živ slušao nije. Svi su bili pod dojmom Kerumova performansa. Sjatili su se odmah novinari do Duje Marasovića, šefa splitskog HDZ-a i ravnatelja bolnice. Da čuju što on kaže. "Čovjek je priznao da je pukao. Treba potražiti stručnu pomoć. Ljudi na vlasti moraju dokazati svoju psihofizičku sposobnost, a on je sam priznao da je pukao pa treba dati ostavku", nije se previše uzbuđivao Marasović.

Đavlja kompozicija

"Oni su kreteni, jako loši ljudi, ne mogu više podnositi njihova podmetanja. Krivi su mediji koji im daju previše prostora. Oni rade štetu gradu, a pogotovo svojim strankama, nadam se da će ih šefovi potjerat'. Uzrujavam se već 12 mjeseci, vi im dajete toliko prostora da je to prevršilo svaku mjeru... Pišu, pljuju, blate... Konkurenciju svatko ima, ali tako prljavo i ružno ići na mene... To nije zabilježeno u hrvatskoj povijesti... U tristo dana tristo stranica blaćenja. Emotivan sam, trpim, ali stvarno se radi o lošim ljudima... Ništa njih ne interesira osim njihovog statusa", pojasnio je Kerum.

Žao mu je Blagaića. "On zna što to znači dijeliti plaće i preživjeti. Ali se priključio njihovoj đavljoj kompoziciji", bio je slikovit Kerum. Pokušali smo ga pitati i o pravomoćnoj presudi mesaru Miranu Pelivanu Mrkome, koji je nezakonito biran u Nadzorni odbor Hajduka jer je imao kazneni postupak za protupravnu naplatu. Nije bio trenutak za takve stvari. "Što ne pitaš za ulaganje u Marjan, ljude koji su bez posla, a ja im dajem plaću...", nastavio je Kerum u svom stilu.

Marasovića zvala Kosorica

Marasovića su ubrzo nazvali iz središnjice stranke. Čuo se s tajnikom Jarnjakom i šeficom stanke i Vlade. Kosoricu su zvali novinari pa je tako doznala o nemiloj sceni na Boat Showu. Marasović je najavio tiskovnu konferenciju za ponedjeljak u 10.30 sati. Postavit će pitanje može li "puknuti" Kerum voditi grad.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.