Kerum na mukama: Povjerenstvo traži imovinu bračnog druga, samo kojeg?!

KERUM se našao u sto problema. Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa zatražilo je da dopuni imovinsku karticu imovinom bračnog druga. Problem je puno veći, no što se čini. Kerum, naime, ni sam ne zna što bi naveo, imovinu Anke Kerum, od koje se, koliko je poznato, još uvijek nije razveo, ili od Fani Horvat, s kojom živi posljednje dvije godine i ima sina Franu.

Anka je zakonita žena, Fani irelevantna za Povjerenstvo

Predsjednik Povjerenstva odvjetnik Mate Kačan za Index je kazao kako bi u sadašnjoj situaciji Kerum trebao navesti imovinu svoje zakonite supruge, dakle Anke Kerum. Kako se Kerum od nje nije rastavio, imovina Fani Horvat trenutno nije od značaja za Povjerenstvo. Fani je, dakle, totalno irelevantna.

Nije Kerumu samo ispala muka sa ispunjavanjem imovinske kartice. Sa statusom bračnog druga imao je priličnih problema i tijekom sudskih postupaka. Ukratko, Anka je još uvijek žena, a Fani ona s kojom živi. Samo je teško to tako prozaično navesti. Da Fani čuje...

Fani se namusila kad je shvatila da njena imovina neće u karticu?

Možda je i to bio onaj problem koji je Index spazio prije desetak dana. Fani i Kerum su izašli iz odvjetničkog ureda Mira Šarića. Bio je taman posljednji dan za predaju imovinske kartice. Fani je bila zlovoljna, a Kerum je nije uspio odobrovoljiti ni sa deset pusa. Možda je stvarno ispao problem, kada je Fani shvatila da njena imovina neće ući u Kerumovu imovinsku karticu.

Najbolje je od svega što u slučaju da Kerum karticu ne nadopuni imovinom svoje još uvijek zakonite supruge, nema sankcija.

"Novo Povjerenstvo još nije izabrano, tako da smo od Keruma mogli samo zatražiti da dopuni karticu. Nemamo mogućnost sankcioniranja", kaže Kačan.

Najgora kazna za Keruma, sramota što nije ispunio karticu

Keruma su, inače, dosad u dva navrata zbog sukoba interesa kaznili sa ukupno 30 tisuća kazne. Uredno je platio. Pitali smo Kačana što se Kerumu najgore može dogoditi ako ne ispuni karticu.

"Mjere su razne, od upozorenja, do plaćanja kazne i prijedloga za povlačenjem, no Kerumu će najteža kazna biti sramota što nije ispunio karticu", za Index je izjavio predsjednik Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.