Kerum napao sve "antihrvatsko": Mediji i intelektualci su krivi za sve loše u Hrvatskoj

SPLITSKI gradonačelnik i koalicijski partner HDZ-a Željko Kerum je intervju na svojoj TV Dalmaciji iskoristio za napade na "medije i intelektualce" koji su, po njemu, krivi za sve loše u Hrvatskoj.

Po Kerumu, oni su krivi i za loš rejting HDZ-a i za prenapuhavanje krize i za zaustavljanje svega što on želi napraviti u Splitu. Smatra da su svi oni koji se suprotstavljaju koaliciji HDZ-HGS - "antihrvatska opcija", piše Dalmacija News.

"I nakon tog skupa opet se javljaju isti tipovi kao i kad sam ja krenio u kampanju na izbore, kad su tipovi ti koji nisu uopće ni Splićani, ni Dalmatinci ni Hrvati, kad su rekli, a sebe su nazvali intelektualci, pitanje je uopće koji od njih ima srednju školu, kamoli fakultet. Oni su konstantno tri godine aktivno angažirani, imaju plaću i zato su plaćeni da izmišljaju laži, neistine, podmetanja, pljuvanja i tako dalje. Spomenut ću samo danas, ne jučer, nego svakodnevno ti Pavičić, Dežulović, Gall, ovi oni... Danas piše kako sam ja podilazio dami, premijerki, predsjednici HDZ-a Jadranki Kosor", osvrnuo se Kerum na predizborni skup u Splitu.

"To su tipovi koji su izgubili domovinu, svoju Jugoslaviju"

"Ja nisam podilazio, mene je naučila moja mater, baba, otac je bija dosta vani, tri sestre i tako dalje, da budem pažljiv prema damama, i on spominje kako sam ja gospođi zapiva Lipa si lipa, anđeli ti sliče. Ja sam pokaza svoj stav, svoje mišljenje, da prema ljudima treba bit pažljiv, pogotovo prema damama. Ja sam pažljiv prema damama, vjerojatno on nije, on je prema muškarcima, to je njegov problem, nije moj. A čovik piše tri godine bez ikakvog razloga, ne on, nego puno njih. Oni ne vole Hrvatsku, to su tipovi koji su izgubili domovinu, svoju Jugoslaviju, Hrvatska im ne paše, ako im ne paše neka je napuste. A bar su mogli pokazat poštivanje prema državi u kojoj žive", nastavio je "paljbu" Kerum i dodao da se oni mogu boriti koliko hoće kad su mediji u rukama onih "koji rade na urušavanju Hrvatske".


Za njega su mediji "najveća štetočina" hrvatskog društva i to zato što govore da je Hrvatska u krizi, što za Keruma nije točno. "Problem u hrvatskom društvu, najveći je taj antihrvatski medij, i ja se uopće ne bojim i ne ustručajem. Volim Boga, volim svoju domovinu, volim svoj narod. Najveća štetočina ovog društva je EPH na čelu s Ninom Pavićem, on sve radi da uništi Hrvatsku. I napokon taj narod treba shvatit tko je taj čovjek", nastavio je Kerum te dodao kako niti jedna vlast "nije imala muda procesuirati njegova nedjela", a pritom se posebno osvrnuo na kupovinu Slobodne Dalmacije.

"Samo dvije opcije, hrvatska i antihrvatska"

Splitski gradonačelnik smatra da se iz krize može izaći tako da banke ušteđevinu hrvatskih građana usmjere u poduzetništvo. Tu vidi problem u tome što su banke u stranom vlasništvu, a to je strancima "dala opcija koja sada želi na vlast". Kerum tvrdi da mladi nasjedaju "na portale, medije elektronske, uđu na kompjuter, na internet, i tako dalje". Dodaje i kako se pisci hvale jedan drugoga, a da on ne zna koju su knjigu oni napisali u prošlih 10, 20 godina, a da se predstavljaju kao kultura. "To je zlo ovog društva, oni uopće nisu Hrvati, to su Jugoslaveni koji su ostali ovdje, zašto ne izađu vanka", kazao je Kerum.

Pozvao je sve birače od centra prema desnici da glasa za koaliciju HDZ-HGS, "odnosno hrvatskom razmišljanju i hrvatskoj opciji". "Znači, neću uspoređivat 91. godinu i sada, ali je nešto to slično. Znači, ovdje se radi o davanju glasa, znači nema ovdje sad sto stranaka, sto izbora i tako dalje. Ovdje se radi samo o dvi opcije, hrvatska i antihrvatska", kazao je Kerum. "Znači, budimo pametni, budite pametni, dajte hrvatskoj opciji glas, jer ovdje se radi o samo dvi opcije, hrvatska i antihrvatska", zaključio je splitski gradonačelnik.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.