Kerum policiji prijavio Ostojića zbog SMS-a: Do kraja mjeseca će te uhapsiti pa će ponovno izbori

ŽELJKO KERUM pojavio se sinoć oko 22.30 sati sa svojim odvjetnikom Mirom Šarićem u prostorijama 1. policijske postaje u Splitu te je prijavio kako mu je svega pola sata ranije za vrijeme večere u restauraciji "Sky" skladatelj Neno Ninčević pokazao poruku koju mu je preko mobitela navodno poslao Ranko Ostojić. "A što bih bio loše volje, do kraja mjeseca će ga uhapsiti pa će ponovno izbori", sadržaj je poruke koja je neugodno iznenadila Keruma.

Slučaj istražuje policija, razgovarat će s Ostojićem i s Ninčevićem, provjeriti telekomunikacije no zasad baš i nisu sigurni pod kakvo bi se kazneno djelo mogla svrstati Ostojićeva poruka. Gradonačelnik Kerum je danas održao tiskovnu konferenciju na kojoj je komentirao cijeli slučaj.

"Ostojić ne može podnijeti poraz"

"Išao sam na policiju i prijavio Ostojića. Očito je da ne može podnijeti poraz. Izgubio je 'busolu' nakon što je izgubio izbore. Uvjeren sam da on stoji iza prijetnji smrću koje sam dobivao. Poruku sam prepisao od Ninčevića koji je kod mene došao da bi razgovarali o Splitskom festivalu. Očito je o čemu se radi i na šta je sve spreman Ostojić. Izabran sam voljom građana, ovo nije u redu", kazao je Kerum na tiskovnoj konferenciji koju je organizirao na temu neugodne sinoćnje epizode.

Njegov odvjetnik Miro Šarić kaže da u poruci postoje elementi čak tri kaznena djela, klevete, prijetnje te širenja lažnih i uznemirujućih glasina. "Očito se imputira da postoji nekakva situacija povezana s nekakvim kriminalom. Mi ne znamo kakve to informacije ima bivši šef policije. Ni Željko ne zna što je u pitanju, što bi to moglo biti. Neformalno smo čuli da poruka kruži gradom. Situacija je vrlo ozbiljna jer Željko više nije privatna osoba, poduzetnik, već institucija, gradonačelnik. Ninčević svakako zna više detalja, ne možemo u ovom trenutku znati što se krije iza njihove komunikacije. No, ako se netko i šalio, onda ima čudan osjećaj za šalu", kazao je odvjetnik Šarić.

"Uznemiren sam"

Pitali smo Keruma je li se uistinu uplašio za svoj život jer ako nije onda ne postoje ni elementi kaznenog dijela prijetnje. "Svi smo mi od krvi i mesa i siguran sam da bi svi isto reagirali na ovo što mi se dogodilo. Nisam uplašen, ali sam htio upozoriti javnost jer koliko čujem poruka kruži od mobitela do mobitela pa bi vrlo brzo na kraju ispalo da sam i stvarno na kraju završio u zatvoru. Uznemiren sam", kazao je Kerum.

Budući da su u posljednje vrijeme mobitelima uistinu i kružile raznorazne pošalice, pitali smo splitskog gradonačelnika je li siguran da je poruka poslana s Ostojićeva mobitela. "Vidio sam da je to Rankov broj, znate ga uostalom i vi, ali ga sad neću otkrivati. Ovo nije glupost, ovo je vrlo ozbiljna stvar. Ostojić je spreman i na najgore", uvjeren je Kerum.

"Ovo što tvrdi Kerum je naprosto presmiješno"

Novinare je zanimalo želi li vidjeti Ostojića iza rešetaka zbog ovoga. Koliko god bio uzrujan, Kerum je ipak sačuvao stanovitu distancu. "To je na institucijama sustava. Ako je počinjeno djelo, treba snositi odgovornost. Mislim da je pretjerao", ocijenio je Kerum, koji je onako usput na samom kraju najavio kako neće biti rebalansa gradskog proračuna, nego će se ići na smanjivanje troškova. Još uvijek nisu gotovi ni razgovori oko koalicije u Gradskom vijeću.

Nazvali smo i Ostojića da provjerimo o čemu se radi. "Kerum i njegovi odvjetnici vjerojatno su doznali da sam pripremio tužbu protiv njega pa na ovo sve skupa gledam kao na njihov bezuspješni pokušaj 'preveniranja'. Tužio sam ga zbog izjave da sam špijun, jednako kao što sam tužio i njegovog voditelja kampanje Macana zato što mi je imputirao da sam za Keruma rekao da je narkoman. Ovo sve skupa je naprosto presmiješno. Nisam nikakav šef policije, niti inspektor pa da bi ljudima slao takve poruke", poručio je Ostojić.

 Dragan Miljuš
Foto: Ante Čizmić/Cropix

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.