Kerum užasnut izdajom: Sičić i Mladineo nisu više članovi HGS-a, Baldasar ih je kupio kafićima

Foto: FAH

PREMDA je izgledalo kao još jedna uobičajena Kerumova minijatura, u kojoj prvo najavi potapanje pa onda u zadnji tren pruži ruku spasa Ivi Baldasaru, ispalo je da ipak nije tako.

Kafići za proračun

Vidjevši da su njegovi vijećnici Marija Mladineo i Marijo Sičić postupili suprotno naredbi i pojavili se u vijećnici te tako osigurali gradonačelniku Baldasaru kvorum za sjednicu na kojoj se donosi proračun za iduću godinu, Kerum se ukazao u Banovini da kaže kako je riječ o izdaji i da je Baldasar njegove vijećnike kupio kafićima.

Nisu na njihova imena, ali radi se o njima, jedan je na Trsteniku, drugi na Žnjanu, otkrio je Kerum. Mladineo i Sičić po hitnom su postupku izbačeni iz HGS-a.

Mladineo je ljetos tvrdila Indexu da nema nikakav kafić na Žnjanu

Optužbe su vrlo ozbiljne te nema nikakve sumnje da je ovo slučaj za Državno odvjetništvo i policiju budući da je kupovanje vijećnika kazneno djelo pogodovanja. Ovo ljeto Index je inače kontaktirao Mariju Mladineo vezano za kafić koji se upravo uređivao na Žnjanu. Ustvrdila nam je da ni ona, a ni njen suprug s tim nemaju ništa, što se lako može provjeriti kod nadležnih službi. Evo, ispalo je da Kerum ima drugačije informacije.

Bez dvoje izbačenih HGS-ovaca Baldasar ne bi imao kvorum

Bez dvoje HGS-ovaca, Baldasar inače ne bi danas imao kvorum te bi mu tako propala sjednica.

U vijećnici nema HDZ-a, nema Keruma, Šundova i Delića iz HGS-a, nisu došli ni Marijana Puljak, Jakov Prkić i Danira Matošić, dok je Daša Dragnić napustila vijećnicu nakon što je za svoj prijedlog za skidanje točaka o proračunima jedino ona digla ruku. Sičić i Mladineo na taj prijedlog ostali su nijemi i glasali su protiv.

Pojavljivanje Sičića i Mladineo u vijećnici jutros bilo je iznenađenje jer nam je još sinoć Kerumov zamjenik Jure Šundov tvrdio da neće glasati o proračunu, već će tražiti da se sjednica odgodi.

Splitski gradonačelnik je slutio nevolje pa je izvršio potpunu mobilizaciju vijećnika SDP-a i saveznika. Brojčano stanje je potpuno, nitko ne fali, čak je u Vijećnici i don Ivan Grubišić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.